אקנה בגב - גורמים אפשריים

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

06/12/2017 | 15:48 | מאת: דור

אני בן 25, סובל מגיל 16 מאקנה די חזק בגב וטיפה בישבן. לא טיפלתי לעולם בזה אך כעת התחלתי ליטול קורטן - מתחיל חודש שני של התרופה. אני די משוכנע שהאקנה בגב ובישבן נגרם כתוצאה מחומרי הכביסה האגרסיביים אשר לפעמים נשארים על הבגדים אחרי הכביסה + חוסר האוורור של אזורים אלה בגוף. ואסביר גם למה אני חושב כך: כשהייתי בן 17 היה לי פוני ארוך שהסתיר את המצח. על הפוני התחלתי לרסס ספריי שמכיל כימיקלים המקבע את השיער. התחילו לצמוח לי פצעים מודלקים על המצח. ברגע שהפסקתי להשתמש בספריי החזק כל הפצעים נעלמו מהמצח לגמרי. ראוי לציין שכשהפסקתי להשתמש בספריי, עברתי לשמן ברזילאי שמרחתי אותו על הפוני. ודווקא מריחת שמן (שיכולה לעורר אקנה) לא עוררה שום דבר ואילו הספריי כן גרם לפצעים. אציין שרופאת העור שלי פסלה מיד את הטענה לגבי חומרי הכביסה וציינה שרק שמן יכול להחמיר או לגרום לפצעים. אני מבין שהרופאה מתבססת על מחקרים ועל הספרות המקצועית אבל עובדה שזה מה שקרה לי ואין לי אינטרס לשקר. יכול להיות שהחומרים האגרסיביים סותמים את הנקבוביות שגם ככה לא מקבלות מספיק חמצן בגלל הבגדים ואז נוצרים הפצעים המודלקים? אשמח לתשובה :)

מסכים עם רופאת העור . ובכל מקרה כבס בגדיך בתינוקלין אולי יעזור.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות