אקנה או פוליקוליטיס

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

09/11/2011 | 02:00 | מאת: אלון

שלום רב, בן 31 עם פצעונים דמויי פצעי בגרות מזה 4-5 חודשים בגב, בכתפיים ובישבן. רופא עור אבחן כפוליקוליטיס ונתן טיפול אנטיביוטי מקומי ופומי. שאלתי- עפ"י עיון שלי באינטרנט זה זיהום שמתפתח רק במקום בו יש זקיקי שיער, ואולם אין לי בגב שיער בכלל, וכך גם לא בכתפיים, בישבן אכן יש שיער, אבל אני עדיין תוהה האם יכולה להיות פוליקוליטיס גם מקום בו אין זקיקי שיער או שאיני מבין משהו ? האם האבחנה של הרופא היא נכונה או שייתכן ומדובר באקנה ? (אגב, בגיל 20 טופלתי ברואקוטן עקב אקנה בפנים- דבר שעזר מאוד), ואני תוהה האם הרופא פספס משהו באבחנה שגויה ? האם יש מקום להבדק שוב אצל רופא לאור העדר שיערות באזורי הפצעים ?

אלון בוקר טוב צדקת הפוליקוליטיס מתפתח במקום בו יש זקיקי שיער .האם יתכן שבגבך ישנן שערות שאינך רואה? בכל אופן אנני יכול להשיב לך האם האבחנה נכונה או לא משום שלא ראיתי אותך.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות