אקנה ובעיות הורמונליות

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

14/10/2010 | 21:12 | מאת: נטלי

שלום רב, הייתי מעוניינת לשאול שאלה חשובה לגבי הטיפול ההורמונלי לגבי אקנה. לפי הבנתי אחד מהגורמים המשמעותיים ביותר להתפתחות אקנה היא הורמונלית. (2 מקורות-השחלה ובלוטת רום הכליה) לפי הבנתי אקנה מתפתחת עקב עודף אנדרוגנים בגוף- עלייה ברמת האנדרוגנים הגורמת לאקנה היא בעיקר ברמת ההידרוטסטוסטרון. ז"א הההורמון אסטרוגן נחשב ידודותי , משום שהוא מפחית את השפעתו של ההורמון הגברי על התפתחות האקנה. רציתי לשאול כיצד מתבצע הטיפול באקנה? האם הגלולות מדכאות את הפעילות האנדרוגנית בגוף? כיצד דיכוי אנדרוגני משפיע על הטסטוסטרון? האם נותנים גלולות המכילות יותר אסטרוגן? מה קורה אצל גברים שלא יכולים לקבל טיפול ע"י גלולות?

טיפול אנטי אנדרוגני באמצעות גלולות אכן אחד המרכיבים העיקרים באקנה.טיפול זהמיועד לנשים בלבד כי הוא נעשה באמצעות גלולות שניתנות ע"י גניקולוג או רופא עור, לפיכך גברים יטופלו באמצעים אחרים כגון אנטיביוטיקה או רואקוטאן ע"י רופא העור.

16/10/2010 | 00:12 | מאת: נטלי

רציתי לשאול שאלה נוספת לגבי הטיפול האנטיאנדרוגני שרשמת. האם הגלולות שניתנות - מדכאות את הטסטוסטרון בגוף האישה ז"א הגלולות מעלות את רמת האסטרוגן בגוף? (כי אסטרוגן נחשב ידידותי לאקנה..)

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות