כושר ואקנה

דיון מתוך פורום  אקנה, פצעי בגרות

27/10/2011 | 02:18 | מאת: ליאור

שלום רב, אודה למענה על 2 השאלות שלהלן בן 32 סובל מאקנה בינונית בגב ובכתפיים לפי רופא עור שראה אותי. הרופא הראשון פרטי נתן לי מינוציקלין 50 מ"ג לחודשיים, ואמר לי שאולי בהמשך יעלה לי את המניון. בינתיים, אני מרגיש אקנה נוספים אמנם מעט גם בחזה ובבטן, וזה לא היה לי. רופא שני של קופ"ח אליו הלכתי אמר לי שמינוציקלין לא עוזר וכשמפסיקים האקנה חוזר, והוא אמר שהטיפול היחיד שעובד לאקנה זה רואקוטן. אני בהחלט בהתלבטות נוכח הדעות השונות. אנימצד אחד רוצה לסיים עם האקנה ביעילות. שאלותיי: 1. האם נכונה הטענה של רופא הקופה שמינוציקלין בטח במינון של 50 מ"ג לא יעזור לי ואם כן יעזור כשאפסיק בד"כ זה באמת חוזר ? 2. האם העובדה שאני מתאמן בחדר כושר וגורם לגודש של בלוטת החלב משיעה על יכולת הגוף להתרפא מהאקנה או ממה שהרופא הגדיר מצב של דלקת בבלוטת החלב על גבול האקנה ? תודה רבה. ליאור

ליאור שלום אנסה להתייחס לשאלותך אך זאת מבלי לראות מצבך. 1.מצב של דלקת בבלוטות החלב על גבול האקנה אינו אבחנה אלא תאור כך ששוב מבלי לראות הכל בהסתייגות אבל! 2 המינון שקבלת במינוציקלין אינו מתאים למבוגר צריך לפחות 100מג .יכול להיות שהאקנה תחזור ואז ניתן להשתמש ברואקוטאן או בשילוב של שניהם שוב לא ראיתי מצבך כדי להתאים טיפול. 3.אין בעיה להתאמן עם מינוציקלין מה שלא נכון לגבי רואקוטן בטיפול הולם אני מאמין שלא תהיה לך בעיה.

מנהל פורום אקנה, פצעי בגרות