טיפול בכאבים בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  כאב

26/06/2016 | 12:11 | מאת: אביעד

שלום, מזה שנה כאבים וצריבה בעצם הזנב עם הקרנה גם לרקטום, ללא ממצאים ב-MRI ובקולנוסקופיה. כריות ישיבה לא הועילו. NSAIDS לא הועילו. ליריקה 300mg ליום כל בוקר הועילה לתקופה ארוכה, ולעיתים לפי צורך פרוקטופואם. לאחרונה הכאב עובר את הליריקה, הוספת כדור אופטלגין משפרת אך לא מעלימה את הכאב. הוספת כדור טרמדקס במקום אופטלגין משככת טוב יותר אך עם תופעות לוואי, מה גם שטרמדקס עשוי לגרום לתלות עם השפעה נחלשת בזמן :(. האם יש משהו שניתן לעשות לפני ביצוע זריקה תחת רנטגן ? הבעיה המרכזית היא הכאב. תודה רבה.

27/06/2016 | 12:36 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אפשר לנסות לפנות לכירופרקט. אם הבעיה בעצם הזנב, יתכן שמניפולציה של כירופרקט יכולה לסייע. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב