כאב בילתי נשלט לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כאב

27/04/2016 | 17:05 | מאת: איתיה

שלום, לפני11 ימים נותחתי בכתף ש'. קרע מלא ומפורר של SS וגידים נוספים. שמו עוגנים וניקו. אחרי3 ימים כאב בלתי נשלט. רגיש לNSAI , טרמהדקס עשה הזיות, אופטלגין לא משפיע. קיבלתי טרגין20 מג. אבל עקב גרד וחשש לרגישות הופסק טיפול. אתמול בביקורת נרשם פרקוסט 5מג. רק כשפתחתי הבנתי כי שוב מדובר על אוקסיקוד. מינון כזה נמוך לא משפיע עלי ולא ברור לי העדיפות לעומת טרגין. רוב הזמן אני בכאב. ישן לסרוגין2-3 שעות בלילה אך רוב הלילה מסתובב מחוץ לבית. במשך היום נרדם. רופאי המשפחה והמנתח טוענים שמיצו אפשרויותיהם. אני לא יכול/רוצה להשלים. יש פתרון קצר טווח? תודה

שלום רב, ההמלצות שלי הן: לפני שמתחילים לטפל בכאב יש לבצע בירור ולבדוק שלא מדובר בזיהום או בבעיות מכניות (אולי לחץ על עצב) הקשורות לניתוח. לאחר ביצוע הבירור ושלילת המצבים שציינתי, לפנות למרפאת כאב או למוסד בו נותחת על מנת לשקול ביצוע חסם עצבי פריפרי. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

04/05/2016 | 00:35 | מאת: איתיה

רופא המשפחה ביקש לחזור לטרגין 10 או 20 אך רק פעמים ביום. בעיקר בשל עצירות קשה. לקחתי את המנה הראשונה. מקווה שלא יחזור הגרד. אמר כי מרפאת כאב יתנו לי לסבול הרבה זמן לפני טיפול וכי אין חשש לטיפול ממושך במורפיום. מה , אני צריך לכוון את הרופאים? יש אישור להגיד שאת ממליצה? ממהר לצעידת לילה ארוכה רק בשביל לשמור על נפשי. תודה

מנהלי פורום כאב