תופעות לוואיהתעוררות לאחר הרדמה והנשמה בטיפול נמרץ

דיון מתוך פורום  כאב

24/01/2016 | 14:16 | מאת: קרין

שלום רב, אמא שלי בת 55 סבלה מדלקת ריאות, ובעקבות כך איבדה את ההכרה והייתה מורדמת ומונשמת במשך 13 ימים. כעת היא בהכרה מלאה מונשמת עם חמצן בלבד. עדיין מקבלת סטרואידים לבצקת בגרון וכדורי שינה. באופן כללי היא בפוקוס במהלך היום, מזהה את בני המשפחה, את הנכדים. אולם יש פעמים שהעיניים שלה פתוחות לרווחה, והתגובות שלה קצת שונות מהרגיל, היא נראית מבולבלת ולא כל כך מחוברת. האם התופעה שכיחה? אחרי כמה זמן צריך להתחיל לדאוג אם בכלל. איך אפשר לדעת אם נגרם לה נזק מוחי או משהו כזה.

07/02/2016 | 08:43 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בחולים שהיו מורדמים תקופה ארוכה לצורך הנשמה, לעתים קרובות נצפו שינויים במצב ההכרה. יתכן שמדובר במצב הנקרא דליריום. אם ישנן תקופות של הכרה מלאה או כמעט מלאה, התקווה שהמצב ישתפר עם הזמן גדולה יותר. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב