הרחבת שאלה לגבי ליריקה 75 מג שבוע ראשון

דיון מתוך פורום  כאב

03/12/2015 | 10:56 | מאת: מנדולינה

שלום רב, אני סובלת מהפרעת חרדה כללית ונוטלת מינונים של 40-50 מג סרוקסט זה קרוב לשנה וחצי;מטופלת ע"י אותו רופא גם באמצעות שיחות. ע"מ להקל את תופעות הלוואי של הסרוקסט (אובדן טוטאלי של ליבידו ותיאבון מוגבר (עליתי כבר 3 ק"ג) ואף אולי להחליף אותו בבוא העת אם יהיה ניתן, הרופא רשם לי ליריקה 75 מ"ג והוריד את המינון של הסרוקסט ל 40 מג. אני נוטלת את הליריקה לפני השינה.עם ההשכמה 06:30 אני חשה סחרחורת חזקה וכאבי ראש -התחושות הנל משתפרות לאחר כ 6 שעות.אך אתמול חשבתי מאד ברע:כאבי הראש והסחרחורת היו כה חזקים שאחרי שהם נרגעו מעט סיימתי את יום העבודה מוקדם מהרגיל,חזרתי הביתה וישנתי שעתיים. גם לאחר מכן הייתי די עייפה ואף באימון הגופני המתון הייתה ניכרת העייפות 1. ע"פ הרופא המטפל תופעת הסחרחורות אמורה לעבור עם ההסתגלות. האם אכן כך ? או שהנ"ל ילווה אותי כל עוד התרופה נלקחת ? 2. סרוקסט כידוע מגביר תיאבון ואני מנסה להתמודד עם זה , לא תמיד בהצלחה. אני חשה כי כעת שהסרוקסט עומד על 40 מג ויחד עם הליריקה התיאבון עדיין חזק. קראתי כי זוהי גם תופעת לוואי של הליריקה. האם גם זו אמורה לחלוף עם ההסתגלות או שגם היא כאן כדי להישאר ? :( אודה למענה בברכה מנדולינה

09/12/2015 | 09:38 | מאת: מנדולינה

שלום רב, תופעות הלוואי אמורות לחלוף לאחר כשבוע עד עשרה ימים מתחילת נטילת הליריקה. אם את עדיין סובלת מתופעות הלוואי שציינת, יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הפסקתה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב