פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  כאב

21/11/2015 | 21:06 | מאת: שן

שלום:) אני סטודנטית בת 25, אני סובלת מבעיות שונות ומגוונות שלכאורה אינן קשורות אחת לשנייה אך לאחרונה יצא לי ללמוד על פיברומיאלגיה וראיתי שיש לי הרבה מאוד תסמינים של המחלה. בכללי הגוף שלי מגיב בהגזמה לכל דבר קטן, יש לי מעי רגיש,גמישות יתר, בעיות עם העור— רגישות גבוהה לסבונים כימיים (כגון סבון כלים), לפעמים אני קמה בבוקר כשכל העור בגוף שלי כואב ורגיש נורא למגע. יש לי בעיות שינה, קושי בהירדמות, מתעוררת המון בלילה וגם כשאני כן ישנה, אני קמה עייפה תמיד, בכללי בקרים מאוד קשים לי בשנים האחרונות. סובלת מכאבי ראש חזקים, תופעות מוגזמות לפני מחזור, בעיות עם מפרק הלסת, בכללי כאבים במפרקים ובשרירים, כאבים בלתי מוסברים בגב ובצוואר כבר שנים. מרגישה שכל הזמן משהו כואב לי, בין אם כאב חזק או בינוני—חלש. אני חייבת לציין שלמרות זאת אני כן משתדלת לתפקד באופן נורמלי ומשתדלת להקפיד על פעילות גופנית— אחרת הגוף שלי כואב יותר, אך בכל זאת אשמח לדעת אם יש צורך לבדוק האם מדובר בפיברומיאלגיה?

22/11/2015 | 08:32 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, שילוב תסמינים כמו שתיארת יתכן שמצביע על פיברומיאלגיה. יש צורך בבדיקת רופא ובביצוע בדיקות עזר על מנת להגיע לאבחנה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

22/11/2015 | 09:40 | מאת: שן

לאיזה רופא אני צריכה לפנות? תודה רבה ויום טוב

מנהלי פורום כאב