טרמדקס פלאשטב והקלת כאבים

דיון מתוך פורום  כאב

06/10/2015 | 15:51 | מאת: עדי

ד"ר אידלמן וד"ר לקר שלום. אני בת 21, סובלת מכאבים בירך שמאל קדמית מזה 10 חודשים. האבחנה הייתה של דלקת וטופלתי במסגרת אישפוז בסטרואידים בעירוי במשך 3 ימים. במהלך האישפוז נלקחה גם ביופסיה מהירך ומאז הכאבים הפכו לבלתי נסבלים. שוחררתי לפני שבוע וחצי מבית החולים וקיבלתי אבחנה של כאב כרוני (לא נאמר במפורש שזה כאב כרוני, הרופא אמר שהכאב נובע מתחושה של העצב, שמעביר למוח הוראה של כאב כשבעצם מבחינה פיזיולוגית הבעייה כבר עברה, בדומה לכאבי פנטום, לדברי הרופא). אני מחכה כרגע לאשפוז בשיקום, לא דורכת על 2 הרגליים (ברגל השנייה בשלב מסוים החלו כאבים ממאמץ), ועושה פיזיוטרפיה בבית. תרגילי הפיזיוטרפיה גומרים אותי, ולרוב איני מצליחה לעשות אותם יותר מפעמיים ביום. כששוחררתי קיבלתי טרמדקס פלאשטב ל 8 ימים, ובהתאם להוראות, הפסקתי את נטילת התרופא לאחר 8 ימים. האם בהתאם לכאב ניתן לקחת את הכדור במינון של 50 מ"ג ליום (לא יותר), כדי להקל על הכאבים? לפני הביופסיה הייתי לוקחת טיפות אופטלגין וזה עזר, כרגע זה לא עוזר, ואני מנסה לחפש פתרון לכאב. אשמח לעצה, אפילו דרכים להגעת כאב טבעית (מסאז', חום, קור וכו'). תודה רבה.

שלום רב, ההמלצות הכלליות לטיפול בטרמקדס פלאשטב הן לקיחה לפי הצורך, כדור אחד, והמינון המקסימלי - 4 כדורים ביום. כמובן, שהמלצות ספציפיות למינון יומי יכול לתת אך ורק הרופא המטפל שלך. לא ניתן להמליץ דרך אתר האינטרנט לגבי אפשרויות טיפול אחרות. יש צורך לעיין בתוצאות בדיקות שביצעת ולבצע בדיקה גופנית. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב