כהבים מוזרים

דיון מתוך פורום  כאב

25/07/2015 | 23:25 | מאת: ASTRO

זה שנה וקצת מאז שהתחילו אצלי כאבים שהולכים ומתחזקים. */ יש כאבים ברגליים : כשאני קם מי הכיסא או מיטה (כשישבתי או שכבתי יותר מכמה דקות) קשה לי לקום ולעשות צעדים ראשונים בגלל כאבים בקרסוליים. */ יש כאבים בשורש כף יד או בסוף שריר הכתף: לרוב כשאני מתעורר, כואב לי פה ושם כמה שעות, כשזה בכתף קשה לי להתלבש */ יש כאבים בוושט שליש מהזמן. זה לא מרגיש כמו שורף מחומציות, זה מרגיש כאילו קיבלתי שם מכה, מתחזק כשאני מרים ידיים או נושם עמוק. */יש כאבים בגרון, קשה לי לבלוע. הכאב הוא כמעט בבסיס של הגרון באמצע. גם יש נפיחות באמצע קצת בצד, כמו כדור של 5סמ עומק 1-2 סמ. */ יש כאבים בשיניים. בהתחלה חשבתי אני במתח וכו', אבל האמת שאני לא במתח אפילו להפך. הפסקתי לעשן לפני 3 חודשים. נבהלתי כשהתחיל פתאום לרדת לי דם בשיניים בזמן ציחצוח. אז הלכתי לרופא משפחה אחר (הקודם תמיד אמר שאין כלום) והלכתי לרופא שיניים שעקר שן בינה עליונה. לאחר שבוע רופא שיניים אמר שיש דלקת, עדיין כאב, ושצריך לעקור שן בינה תחתונה לאחר שאקח אנטיביוטיקה. לאחר שלקחתי אנטיביוטיקה הכאבים נחלשו באופן ניכר, אבל חזרו כמה ימים אחרי שסיימתי האנטיביוטיקה. גם הנפיחות בגרון הושפעה. עוד לא עקרו לי את השן השנייה. גם רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם ואולטרה סאונד של הגרון אך לא היה כלום. היא שלחה אותי לרופה א.א.ג. אך עוד לא הספקתי ללכת. בנוסף יש לי מגיל 7 (אני בין 40) תופעה שכואב לי באופן קבוע 24/7 באזור של הגידים במרפקים בידיים ובברכיים וברגליים חלק עליון, ומגיל 20 נתפס לי הגב כול שנתיים בדרך כלל כמה ימים עד שבועיים, אבל פעם אחת זה נמשך חודש, שבמצב זה פשוט לא יכולתי להזיז רגליים יותר מס"מ וכול תנועה של הגב כאילו אלף סכינים בעמוד השידרה. הלכתי לראומתולוג (שלח לבדיקת דם) וניורולוג (שלך לEMG עם מכות חשמל), לא מצאו כלום. אני מאוד הייתי רוצה שהכאבים האלה יעברו, אבל אין לי מושג מה לעשות, כולם אומרים שאין לי כלום (חוץ מבגב שעשיתי MRI בבלגיה לפני 20 שנה, הוציאו לי דוח של 3 עמודים עם דיסכופתיה והרניה, וכו') אבל במכבי זה לא מענין אותם משום מה. אשמח לעזרה, תודה מראש

שלום רב, לגבי הכאבים ברגליים, ידיים וגב - אני ממליצה להתחיל בירור על ידי רופא פרקים (ראומטולוג). לגבי הכאבים בגרון - ממליצה בירור על ידי רופא א.א.ג. לגבי הכאבים בוושט - ממליצה בירור על ידי רופא גסטרואנטרולוג. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב