כאב כרוני בשריר ה 4 ראשי

דיון מתוך פורום  כאב

01/06/2015 | 16:49 | מאת: ניר

שלום רב, לפני 5 שנים נחבלתי במשחק כדורגל מעל ברך שמאל בשריר ה 4 ראשי המדיאלי (זה שפונה פנימה). בתקופה שמיד לאחר הפציעה לא עשיתי את מה שנדרש כדי להחלים במהירות, לא נחתי מספיק וגם קיבלתי הנחיות לא נכונות ולמעשה החמרתי את הפציעה. כל ההדמיות כולל אולטרסאונד ואם אר איי הראו שהכול תקין, אך נותרתי עם כאב כרוני. עם השנים הכאב היה בלתי נסבל ושיבש לי את המהלך התקין של החיים.הייתי מיואש וניסיתי מגוון טיפולים שלא ממש התאימו ולא שיפרו את המצב(חלקם אלטרנטיביים לאחר שאורטופדים שלחו אותי לדרכי ללא עצה ממשית). רק טיפולי מגע(מסאג'ים מפיזיותראפיסט) שיפרו את המצב אבל אני עדין רחוק מלחיות חיים נורמליים והכאב מורגש בכל רגע בעוצמות משתנות ואיני יכול לעסוק בספורט(גם לא שחיה). האם קיימת אצלי בעיה עצבית כלשהי(אולי דלקתיות כרונית) והאם ניתן בעזרת טיפול תרופתי כלשהו(כולל זריקות שמעולם לא הציעו לי) לשכך את הכאב או לפתור את הבעיה? תודה על תשובתכם ניר

01/06/2015 | 23:53 | מאת: ניר

אופי הכאב הוא כמו דקירה בתוך השריר. כל מאמץ עצים כמו ריצה למרחק של 50-100 מטר או נשיאת מסע כבד של מעל 10 קילו ממש מעורר אותו לרמות בלתי נסבלות ובשאר הזמן הוא מציק מאוד ואיכשהו נסבל. אפילו בישיבה במשרד אני מרגיש אותו. לפעמים פעילות מתונה כמו הליכה ממושכת משככת את הכאב ולפעמים מנוחה לאחר אותה פעילות משככת את הכאב אבל אין לזה חוקים קבועים. הכאב שם והוא מציק. ניר

03/06/2015 | 15:32 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, על פי התאור שלך, אכן יכול להיות גם שתי הסיבות הנ"ל יחד, דהיינו, יתכן שמדובר בתסמינים שמקור הכאב בעצבים ברגל. בדיקת רופא תאפשר לאבחן מצב זה. אני ממליץ לפנות למרפאת כאב, עם המסמכים הרפואיים שבידך ועם סיכום אורתופדי. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

04/06/2015 | 11:44 | מאת: ניר

תודה על התגובה אם כך דוקטור, מה אופן הטיפול למקרה של פגיעה עצבית? האם ניתן לפתור את הבעיה? תודה ניר

04/06/2015 | 11:44 | מאת: ניר

תודה על התגובה אם כך דוקטור, מה אופן הטיפול למקרה של פגיעה עצבית? האם ניתן לפתור את הבעיה? תודה ניר

09/06/2015 | 16:26 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מצב בו מקור הכאב בעצב הוא קשה לטיפול. במקרה זה אני ממליץ לפנות למרפאת כאב. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב