תסמונת העצב המשולש

דיון מתוך פורום  כאב

13/05/2015 | 09:18 | מאת: ריקי

אני אובחנתי לפני 12 שנה, בגיל 35, בתסמונת שלמעלה לאחר הרגשת נימול בפנים ובדיקות MRI. במשך השנים שעברו התחושות היו סבירות וללא כאבים חזקים אך בשבועות האחרונים אני מתחילה להרגיש ממש כאב חד ומכות חשמל בפנים. לאחר שקראתי מידע רב הבנתי שהמחלה היא קשה ושהכאבים יחמירו לבלתי נסבלים. רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות היום, לפני שהמחלה מידרדרת והכאבים יהיו נוראיים, על מנת לדחות את הידרדרות המחלה. האם יש משהו שניתן לעשות כדי שלא אגיע לסבל נוראי כפי שצפוי. כיום אני במעקב MRI ואיני מקבלת תרופות.

שלום רב, ראשית, ברצוני להרגיע ולציין כי 70% מהמטופלים שסובלים מתסמונת העצב המשולש מסתדרים טוב עם טיפול תרופתי. אכן, נדרש מעקב נוירולוג, מעקב אחר רמת תרופות בדם ותפקודי כבד, ויתכן שדברים נוספים עליהם מחליט הרופא המטפל. במקרים מסוימים יש צורך במעקב MRI. אם מצבך התחיל להחמיר 12 שנה מהופעת הבעיה, אני ממליצה לקבוע תור לרופא במרפאת כאב ולהגיע עם כל הבדיקות והתיעוד הרפואי, יתכן שיומלץ על טיפולים אחרים או נוספים. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב