כאבים ברגליים

דיון מתוך פורום  כאב

20/04/2015 | 02:42 | מאת: אלמה

שלום, בקיץ שעבר נשרפתי ברגליים כתוצאה מחשיפה לשמש. הדבר התבטא בצבע אדום עז (ללא שלפוחיות), ובעיקר בכאבים עזים דמויי דקירות בחלק התחתון של השוקיים. במשך מספר ימים הכאב הופיע רק כאשר עמדתי על רגליי, בעיקר כאשר עמדתי במקום ללא תזוזה. הוא היה דומיננטי מאוד והופחת רק בעת שכיבה. כשנגעתי באזור הפגוע התחושה הייתה כאב הדומה לזה שבלחיצה על שטף דם (או "סימן כחול"). לאחר מספר ימים חלף הכאב. לפני כחודש וחצי טסתי לחופשת סקי ובפעם הראשונה למדתי לגלוש. לאחר יום אחד עם נעלי הסקי התחלתי לחוש את אותו הכאב העז בחלקים התחתונים של השוקיים, כתוצאה מחיכוך ממושך של נעלי הסקי כלפי הגוף. הכאב היה ממש בלתי נסבל עם כל נגיעה, כאשר ללא נגיעה במקום כמעט לא הורגש. שוב, תחושה כאילו לוחצים על שטף דם, אך למעשה כלפי חוץ מראה הרגליים נורמלי. לתחושתי, יש קשר בין הכאב לאחר החשיפה לשמש לבין הכאב בעת נעילת הנעליים. מאז אני ממשיכה לחוש כאבים, בעוצמה יותר נמוכה אמנם, אך עדיין קיימים. הכאבים מורגשים במיוחד במצב שכיבה לפני השינה, והם מופיעים ללא לחיצה על האזור. בעת נגיעה ברגליים אני חשה כי האזור רגיש יותר, אך בעיקר מטריד אותי הכאב הספונטני המופיע ללא לחיצה. האם מדובר בפגיעה עצבית? האם יש הסבר אחר? אשמח להסבר לתופעה וגם לטיפול אפשרי. תודה רבה.

22/04/2015 | 10:51 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אחרי כוויה בהחלט יכולים להיות רגישות וכאבים עקב שינויים ברקמות. הטיפול בדרך כלל הוא תרופות "רגילות" נגד כאב, כגון, אקמול. במידה שהכאב נמשך, ממליץ להיבדק על ידי רופא. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב