RSD

דיון מתוך פורום  כאב

29/07/2010 | 16:08 | מאת: שרה

בת 64 לפני כ10 שנים לאחר חבלה אובחנתי כסובלת מRSD נטלתי נרקוטיקה -אוקסיקונטין במשך 3 שנים והפסקתי בהדרגה מזה 7 שנים המצב היה שקט למעט כאב מסוים שהופיע לאחר מאמץ אך נעלם לאחר שבוע שבועיים. לפני כחודש שוב הופיע באופן פתאומי כאב חזק באותה הברך לאחר עבודה לא מאומצת מידי בגינה .מאז אני נוטלת אלגוליזין פורטה ואקמול מסביב לשעון .בצילום רנטגן של הפרק נמצו שינויים אוסטיאוארטרוטיים מינימליים ללא הצרות המרווח הפרקי ונפיחות קלה ליד הפטלה 1.האם השינויים כפי שהופיעו בצילום יכולים להסביר כאבים קשים כאלה? 2. האם תתכן חזרה של RSD בעקר לאור העובדה שההופעה היתה כמעט פתאומית. 3. האם בכלל RSDיכול לחזור שכן כמו שאני מבינה זהו רק שבוש "מחשבתי" של העצב ללא נזק. למה שהעצב יזכר פתאום ללא טראומה? בקיצור האם יתכן שזה RSD? תודה

10/08/2010 | 22:02 | מאת: ד"ר סילביו בריל

שלום שרה CRPS או RSD היא מחלה שעיקר האבחנה היא קלינית. ז"א שאין צילום או בדיקה שמאשרת אופן ודאי את האבחנה. את צריכה לגשת לבדיקה מסודרת למרפאת כאב. בברכה דר סילביו בריל 07777792222

מנהלי פורום כאב