כאבים כתוצאה מניתוח הסרת ערמונית

דיון מתוך פורום  כאב

01/08/2020 | 23:42 | מאת: אלומה

שלום, אבי בגיל ה 70 ביצע ניצוח שכיח בו מסירים את הערמונית על מנת להקל במתן שתן. כחודש לאחר הניתוח הרגיש מצויין. לאחר מכן הייתה חסימה שהובילה לבהלה למיון שם טיפלו בו ( ללא סם מאלחש) ופתחו את החסימה. מאז הוא חווה כאבים באיזור מערכת דרכי השתן,העיכול ( קושי ביציאות) ובאיזור הישבן ( רק כאשר יושב). דבר זה מכניס אותו לחרדה מכיוון שכל בדיקה אצל רופא לא הניבה פתרון . רק לאחר כ שלושה חודשים התגלה חיידק לא אלים בדרכי השתן וכעת מקבל אנטיביוטיקה. אך בנתיים סובל מכאבים עד שיבצע את כלל הבדיקות. האם תוכל לתת עצה , או הפנייה לגורם שיוכל להבין ,להקשיב,לטפל ולעזור למעשה לכאב? ולהחלמה מהירה תודה מראש:)

03/08/2020 | 16:03 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, דבר ראשון אני ממליץ על בדיקת רופא אורולוג. יש לשקול ביצוע בדיקות דימות (כגון אולטרה סאונד בטן, CT) על מנת להבין הסיבה לכאבים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

03/08/2020 | 21:14 | מאת: אלומה

שלום:) תודה רבה על המענה. ביצע את הבדיקות כולל קולונוסקופיה,המדדים יצאו תקינים. אך תחושת הצריבה והמתח הנפשי כתוצאה מהחסימה שהייתה ( איבד דם והיה מאוד חלש ),לא השתפרה. לא ברור לי למה כארבעה חודשים אחרי הניתוח עדיין תחושת הצריבה קיימת,ועדיין יש קושי ביציאות. האם לוקח הרבה זמן להחלים כתוצאה מהסיבוך והקטטר שהוחדר בצורה שמאוד הכאיבה לו?

מנהלי פורום כאב