שאלה לגבי הורדת מינון במדבקה פנטה

דיון מתוך פורום  כאב

05/11/2018 | 19:02 | מאת: ק

שלום, אני סובל מכאבים עצביים בעקבות פגיעת חוט שידרה וכבר שנה שאני מקבל פנטה75 כול יומיים מחליף מדבקה כלומר כול 48 שעות. התחלתי לרדת במינון המדבקה ע״י גזירה באופן עצמאי בגלל שהיא פחות משפיעה עלי וכנראה הגוף שלי פיתח התרגלות לתרופה. ולכן החלטתי לסיים איתה וכשכואב לי מדי אני לוקח אוקסיקוד. הגעתי למינון במדבקה של 35 ואני מחליף כול 48 שעות. כיצד הכי נכון לרדת בהדרגה ולסיים עם השימוש בה מבלי לסבול מתסמיני גמילה? האם מתחת ל מינון של 25 אני צריך עוד לרדת בהדרגה עד מינון של 1 ולסיים עם השימוש בה או שאחרי שאגיע ל 25 ניתן להסיר אותה מבלי שיהיה לי שינויים פיזיולוגיים קשים. תודה רבה.

שלום רב, 1. בדרך כלל מחליפים מדבקה כל 72 שעות ולא 48 שעות. 2. אסור לגזור את המדבקה! 3. הורדת המינון נעשית אך ורק לפי המלצות והשגחה של הרופא שהתחיל הטיפול. 4. הפסקת מדבקה במינון של 25 לא אפשרית ודורשת המלצת הרופא המטפל. 5. הוראות ללקיחת סירופ אוקסיקוד הן אך ורק על ידי הרופא המטפל. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב