כאבי גב כרוניים - סימני גמילה או כאב שהתחזק

דיון מתוך פורום  כאב

03/12/2017 | 21:24 | מאת: נתי

אני סובל מכאבי גב עליון שמחמירים כבר מספר שנים, מטופל באופייטים כשנתיים, בעיקר זלדיאר פעמיים ביום/ מדבקות בוטרנס 5מג , אני מנסה כל תקופה מסויימת לאמוד את עוצמת הכאב ״נטו״ ללא משככי כאב וכתוצאה מכך סובל מכאבים מאוד חזקים ומעין זרמים לאורך הגב ובאזור הבטן, האם יש דרך לדעת אם מדובר בכאב שהתעצם שוב או בסימני גמילה שקראתי שאפשריים?

06/12/2017 | 09:29 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, במידה שהכאבים חולפים לאחר חזרה לטיפול רגיל, אזי לא מדובר בהחמרת הכאבים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

10/12/2017 | 15:54 | מאת: נתי

תודה על התשובה, העניין שכשאני מנסה להוריד לגמרי את האופיאטים, רמת הכאב הופכת להיות בלתי נסבלת בצורה חריגה, ייתכן שהפסקה של מינון נמוך כזה יגרום לתופעות גמילה ככ קשות?

מנהלי פורום כאב