מליריקה לטגרטול - שאלה

דיון מתוך פורום  כאב

30/10/2017 | 22:11 | מאת: אביעד

תקופה ארוכה של ליריקה 300 כל בוקר, עזרה לכאבים וגירויים נוירופתים ברצפת אגן, לאחרונה הפסיקה לעזור והמשיכה לגרום רק לישנוניות. לכן בתהליך הורדה של הליריקה ומעבר לטגרטול 200 כרגע בערב ובהמשך להעברה לבוקר. לא מורגש עדיין שיפור ממש בכאבים והגירויים מהטגרטול. תוך כמה זמן אמור להשפיע ? מה אמור להיות מינון שווה ערך של טגרטול למה שקודם הצריך ליריקה 300. כמו כן איך ומתי יודעים שצריך להעלות את המינון של טגרטול וכל כמה זמן מעלים ?

שלום רב, השפעת הטגרטול היא בדרך כלל כעבור 10-14 ימים מתחילת הטיפול, תוך עליה הדרגתית במינון, זאת, רק בתיאום עם הרופא המטפל ובהתאם לתוצאות בדיקות תקופתיות אותן יש לבצע: תפקודי כבד, תפקודי כליות, א.ק.ג., ספירת דם ורמת תרופה בדם. בדרך כלל לא רואים אפקט טיפולי במינון שהוא פחות מ-600-800. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב