תופעה ביד ימין.............

דיון מתוך פורום  כאב

10/08/2017 | 23:34 | מאת: דקל

שלום, אני בחורה בריאה, תקופה ארוכה יש לי תופעה ביד ימין לכל אורך היד מהכתף ועד כף היד אני מרגישה נמלולים / זרם חשמלי מלווה בחולשה של היד, זוהי תופעה שהולכת וחוזרת. 1. איך מתחילים לבדוק מה הסיבה לכך? 2. ואיזה בדיקות יש לבצע MRI, CT......? 3. דלקת און זיהום גם יכולים לגרום לתופעה? 4. ולאיזה תחום רפואי שייך הנושא אשמח לתשובתך.

שלום רב, 1. מתחילים בבדיקת רופא אורתופד או נוירוכירורג בשאלה האם מקור הסימנים הוא עמוד השדרה הצווארי. 2. הבדיקה המועדפת היא MRI עמוד שדרה צווארי, אבל גם בדיקת CT יכולה לענות על חלק מהשאלות. 3. בדלקת או בזיהום סימני הכאב הם חזקים יותר מאשר רק נמלול. אני ממליצה על בדיקת רופא נוירולוג וביצוע בדיקת אלקטרומיוגרפיה. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום כאב