פה שורף וירידה בחוש הטעם

דיון מתוך פורום  כאב

30/05/2017 | 17:39 | מאת: מיכל

בת 32, לאחרונה אני חשה בירידה בחוש הטעם. הטעם של מאכלים חלש יותר. בנוסף לפני שבועיים התחילה לשרוף לי הלשון. השריפה התגברה בימים האחרונים ולפעמים אני מרגישה שריפה בכל הפה. השריפה היא בעיקר בלשון בעוצמות שונות. הייתי אצל רופא אאג שלא מצא כלום והפנה אותי לפה ולסת. הבנתי שיש תסמונת שנקראת "תסמונת הפה השורף". הבנתי שהיא פוגעת בעיקר בנשים אחרי גיל המעבר. השאלה שלי האם התסמונת יכולה לפגוע גם באנשים צעירים יותר? בנוסף, האם אכילת מאכלים מסויימים יכולה להגביר את השריפה בפה? למשל אם אני אוכלת ארטיק או גלידה השריפה בלשון מתגברת, כמו כן אם אני אוכלת דברים פיקנטים אני מרגישה כאילו אכלתי משהו מאוד חריף כל הפה שורף לי ולוקח לזה זמן להירגע. תחושת השריפה מלווה אותי לאורך כל היום בעוצמות שונות. לפעמים אני מרגישה גם בפה תחושת קרירות כזו. האם כל מה שתיארתי עשוי להתאים לתסמונת הפה השורף?

01/06/2017 | 14:02 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, השאלה אינה במסגרת הפורום. בנוכחות הסימנים הנ"ל יש להתייעץ עם רופא פה ולסת ורופא א.א.ג. יתכן שיתעורר צורך גם עם התייעצות עם רופא נוירולוג. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב