כאבים באזור הכתף והמותן.

דיון מתוך פורום  כאב

02/02/2017 | 17:50 | מאת: מישהו

אני בן 18(19 באפריל) ואתמול בבוקר התחילה לכאוב לי כתף שמאל וגם קצת מאחוריה. עם השעות הכאב עבר גם לאזור הצלעות התחתונות\מותן שמאל ומתחת לצוואר באזור החזה. הכאבים מורגשים בעיקר כשאני מפעיל את יד שמאל\החלק השמאלי של הגוף שלי. כשאני מתכופף\נשכב על צד שמאל זה כואב ואני לא באמת יכול לישון ככה, כשאני נשכב על החלק הימני של הגוף אני מרגיש קצת כבדות בחלק השמאלי ובנשימה(אני אסתמתי אם זה משנה). לפניי כחמישה חודשים בערך, בסביבות ספטמבר, היו לי כאבים נוראים באזור דומה, ממש חזקים, הייתי בטוח שאני הולך לחטוף התקף לב ולמות אז אבא שלי ישר לקח אותי למיון, אבל בסוף זו הייתה בסה"כ דלקת בשלד(לא זוכר את המונח המדויק), שעברה אחרי כמה ימים. כרגע הכאבים לא נוראים כמו שהם היו פעם שעברה, אבל הם מורגשים לעתים יותר קרובות ויותר מכבידים על התנועה שלי בכך שהכאב מורגש יותר. אני לא ספורטאי במידה וזה משנה(כי ראיתי שיש דלקות דומות שאתלטים סובלים מהן), ההפך, אני המעטתי בפעילות גופנית בזמן האחרון, יותר מדי אפילו. האם זו סתם חזרה של אותה הדלקת מלפניי כמה חודשים או משהו יותר חמור?

05/02/2017 | 14:14 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, על מנת להשיב לשאלתך יש צורך בבדיקה רפואית. התיאור אינו מספיק כדי לאבחן מה הסיבה. התמונה מתאימה יותר למקור בשלד, אך כאמור, ההמלצה היא להיבדק על ידי רופא. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום כאב