אוסטאומה

דיון מתוך פורום  כאב

12/06/2010 | 02:58 | מאת: אורן

שלום ד"ר גור-אריה וד"ר בריל, אני כבן 30, לפני כשנה התחלתי לסבול מכאבים חזקים בגב, ולאחר צילומים היה חשד לאוסטואיד אוסטאומה באיזור חוליה D5. הרופאים המליצו להימנע מהתערבות כירורגית. כדי להתמודד עם הכאבים אני לוקח כדור ארקוקסיה 90 מ"ג פעם בשלושה ימים ובנוסף כדור אספירין 325 מ"ג אחד בלילה. הטיפול הנ"ל נמשך כשנה. להבנתי שימוש ממושך בארקוקסיה עלול לגורם לתופעות לוואי בקיבה וכן ליצור בעיות לב וכליות. האם כדאי לשקול את החלפת השימוש בארקוקסיה בסלקוקסיב או אתופאן? תודה ובהצלחה בפורום החדש, אורן.

12/06/2010 | 09:55 | מאת: ד"ר סילביו בריל

אורן שלום, שימוש ממושך בנוגדי דלקת לא סטארוידליים (NSAIDS) יכול לגרום לאורך הלתופעות לוואי. בעיקר לב וכליות וקיבה. ארקוקסיה וסלקוקס הן תרופות מדור החדש בטוחות יותר לקיבה. כל התרופות האלו מסוכנות באותה מידה למערכת הלב והכליות. לשאלתך: השינוי לתרופה מאותה קבוצה לא תקטין את הסיכון לאורך הזמן.

18/06/2010 | 02:13 | מאת: אורן

מאחר והבעיה העיקרית היא ההתמודדות עם הכאב, האם קיים טיפול שיכול להחליף את השימוש בתרופות הללו? תודה, אורן.

מנהלי פורום כאב