בריחת שתן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/12/2011 | 20:53 | מאת: מיכל

שלום רב, אני אישה בת 45, לאחרונה אובחנתי כסובלת מהפרעה דו - קוטבית, ספק סכיזואפקטיבית. אני נוטלת במשך החודשיים וחצי האחרונים 400 מ"ג לפונקס, 30 מ"ג אביליפיי וכדור קלונקס 0.5 מ"ג. בד בבד עם טיפול זה, התחלתי לסבול מבריחת שתן וצריבה באבר המין בזמן הטלת שתן. עליי לציין, שאני סובלת ממחלות רקע שונות כמו סוכרת וטריגליצרידים גבוהים ומטופלת שנים רבות במיקרופירין, סימבסטטין, גלוקומין ובזפיבראט. האם התרופה לפונקס גורמת לבריחת שתן וצריבה או שאין קשר בין הטיפול התרופתי שלעיל על תופעה זו? תודה , מיכל

13/12/2011 | 07:01 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. תופעה של איבוד השליטה על סוגרים (בריחת שתן) יכולה להיות תופעת לוואי של הטיפול התרופתי ויכולה להיות גם תופעה אורולוגית בלתי קשורה. תרופות נוגדות פסיכוזה אכן יכולות לגרום לתופעה זו (דרך פעילות אנטי-אדרנרגית או אנטי-כולינרגית). התופעה יותר שכיחה בתרופות נוגדות פסיכוזה מדור ראשון אך ידועה גם עם לפונקס במיוחד עם מינונים מעל 300מג. ניתן לטפל ע"י הורדת מינון, החלפת התרופה או לחילופין הוספה של תרופה נגד בריחת שתן כגון "מינירין" או "נוביטרופן". וכאמור יש לעבור בירור אורולוגי בכל מקרה (את מציינת שיש לך סכרת שזה גם גורם סיכון לבריחת שתן הן בבמצבים של חוסר איזון והן בגלל תופעות נוירופתיות). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה