האם אני חולה סכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/12/2011 | 13:14 | מאת: ג'ואי

שלום ד"ר. לפני ככמעט שנה (בחודש ינואר האחרון)חוויתי התקף פסיכוטי חריף בארה"ב...והיתי מאושפז ל3 ימים במחלקה סגורה. כיום לאחר טיפול של פסיכיאטר ופסיכולוג אני נוטל 5 מ"ג אביליפיי ו 10 מ"ג ציפרלקס בתקווה להפסיק לגמרי את הטיפול התרופתי..אין לי מחשבות שווא מידי פעם אני שרוי בדיכאון...היו לי מחשבות אובדניות אבל הם כמעט נכחדו..ז"א אני כמעט בכלל לא חושב על זה..ואין לי הזיות ..אמנם יש לי פחד שהתקף נוסף יבוא רציתי לדעת מה הסבירות שהתקף כזה יישנה...?אני היתי מאוד רוצה לקבל חוות דעת נוספת ממך ולשאול האם בעצם אני חולה סכיזופרניה או שבעצם עברתי טראומה שניתן לצאת ממנה כמו חדש ..אני מרגיש שאני בדרך הנכונה...מה דעתך? תודה ג'ואי

13/12/2011 | 06:33 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין אפשרות לתת תשובות ספציפיות דרך פורום אינטרנט ללא בדיקה מעמיקה. באופן כללי ניתן לומר שהסבירות לסכיזופרניה עולה כשמדובר בהתחלה הדרגתית, היעדר טריגר משמעותי, ריבוי סימנים שליליים, היעדר (או מיעוט) תסמינים אפקטיבים (כלומר דכאון או מאניה) ועוד. כשמדובר בההיפך - התחלה פתאומית עם טריגר ללא סימנים שליליים ומרכיב אפקטיבי בולט - הסבירות לסכיזופרניה היא פחותה (אך עדיין קיימת). כמו כן יש משמעות גם לאופי ההתקף הפסיכוטי (למשל אם יש שמיעת קולות המפרשנים בגוף שלישי זה מעלה בצורה מסויימת את הסבירות שמדובר בסכיזופרניה). לגביך - יש לפנות לרופא המטפל ולהישאר במעקב. לפעמים האבחנה מתבהרת רק לאורך זמן. בכל מקרה לא כדאי לשים משקל רב על ה"אבחנה" - אלא על מציאת טיפול (תרופתי, פסיכולוגי ושיקומי) שמאפשר איכות חיים, מימוש עצמי, חיים חברתיים, תעסוקה, משפחה ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה