סכיזופרניה וקנביס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/11/2011 | 15:31 | מאת: פלוני

שלום רב דוקטור יש לי חבר שסובל מסכיזופרניה כ 8 שנים הוא בן 28. בגיל 20 כשהתפרצה המחלה מצבו היה מאוד קשה עם כל התסמינים של הזיות שוא (קולות של ציפורים, אמונה משיכית ועוד) כמו כן הוא כמעט ולא תיקשר והיה ברור שהוא סובל נורא. בסופו של דבר הוא הסכים להתאשפז ןאחרי אשפוז ממושך חלה רגיעה והוא שוחרר. כל זה קרה לפני שנים וב6 שנים האחרונות הוא אומנם לא עובד, ועדין כל מי שפוגש בו נרתע כי שמים לב שהוא לא תקין אבל מבחינתנו החברים יש שיפור עצום. הוא מחובר למציאות מדבר הרבה יותר לענין וניתן להבין את קו המחשבה שלו מה שלא היה אפשרי בעבר.הוא עדין לא מודה בעובדה שהוא סכיזופרן ולא נוטל טיפול תרופתי קבוע (הוא ניסה כמה פעמים בשנים האחרונות אבל תמיד הפסיק בשלב מסוים). שאלתי היא כזאת לפני 4 חודשים הוא חטף מכות מחבורת עברינים צעירים בפארק ששברו לו את האף, מאז השבר התאחה אבל הוא מתלונן על כאבים תמידיים ופונה לנוירולוגים שלאחרונה למרות התיק הרפואי שלו החליטו להעניק לו אופייטים נגד הכאב. האופייטים לא עוזרים ומלבד הכאבים באף הוא מתלונן כל השנים הללו על רעשים(צפירת מכונית, הזזת רהיטים..) ואף שלח מכתבים לעיריה כנגד השכנים על הרעש שלטענתו לא מאפשר לו לישון. הדבר היחיד שעוזר לו לכאבים ואף מאפשר לו לנוח זה קנאביס, כשהוא מעשן אני חיב לציין שהוא נהיה מוזר יותר אבל לא נראה שזה מזיק לו. האם יש לו זכאות לדרוש קנאביס רפואי? האם זה רק יזיק לו? ואם כן למי אפשר לפנות כי כל רופא שהוא פונה אליו מסרב לו (על אף שאושרו לו אופייטים). הבן אדם באמת סובל ולאחרונה ביקש לעבור שוב אלי כי אצלי בשכונה שקט יותר, אני מאוד רוצה לעזור לו ולא יודע מה עלי לעשות כי להכריך אותו לחזור לטיפול פסיכיאטרי זה קשה. אמו היא אם חד הורית קשת יום שלא דוברת עברית ולכן היא לא אופציה.

01/12/2011 | 20:55 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. זוהי סוגיה בעייתית. ידוע שקנאביס יכול להחריף את המצב הנפשי, במיוחד למי שכבר סובל מהפרעה נפשית ובעיקר בסכיזופרניה. לפיכך הסיכוי שהוא ייקבל אישור לקנאביס רפואי הוא קלוש. יש בזה גם הגיון - נניח שזה היה מקל מעט את הכאבים, הרי לא נראה שזה שווה את הסיכון של אשפוזים חוזרים והירידה הנלווית באיכות החיים והתפקוד. ניתן לנסות כיוונים אחרים. מומלץ לפנות למרפאת כאב תוך יעוץ מקביל עם פסיכיאטר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה