התייעצות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/09/2010 | 15:14 | מאת: דפנה

שלום לפני כשנתיים הניחה השכנה מתחתי מכתב עבורי ובו ציינה כי אני מתעללת בה,וכי יש לי מישהי שמפעילה אותי ואני שומעת בקולה, כמו כן ציינה שאני כל הזמן בבית ואין לי משפחה ואף אחד לא מבקר אותי וכו', מה שבהחלט לא נכון. מדובר באישה שלדעתי בודדה, אני בקושי רואה אותה יוצאת מהבית (נראה לי שהשליכה את בדידותה עלי). יש לנו במשותף למספר דיירים מן "ארון אויר" הסגור עם חלונות בכל קומה ובו עוברים כבלי חשמל וצינורות מים. כמעט מידי ערב או לפנות בוקר היא צועקת לי, מגדפת, מקללת, טוענת שיש לי בן שנטשתי והיא תתפוס אותו ותספר לו. לפני מספר דקות שמעתי אותה ממלמלת משהו ובסוף אומרת תיזהרי. עד עכשיו אני לא מגיבה לה בכלל, כשראיתיה במדרגות אמרתי שלום, אך היא התעלמה בכעס.מאז אני לא אומרת כלום. אני חוששת כי תהפוך להיות אלימה לאור המצוקה הרגשית שלה . אשמח מאוד אם תוכלי לייעץ לי מה לעשות. אני לא רוצה להזמין משטרה וכו' מכיוון שאני מבינה את מצוקתה ולא רוצה לפגוע בה (מה שיאמת את דבריה כי אני מתעללת בה..) האם עלי לפנות לשרותי הרווחה ולבקש שיבקרו אצלה ? האם אני יכולה לעשות זאת בעילום שם? שכן אני לא רוצה שהיא תדע שזו אני. אשמח לכל עיצה. תודה וחג שמח. דפנה.

01/10/2010 | 17:53 | מאת: adi

שלום דפנה, את יודעת אם יש לה משפחה? ואם לא, אז אולי תפני לרווחה, למרות שזה נראה לי לא לגמרי יעזור. עדי

01/10/2010 | 23:36 | מאת: דפנה

הי עדי חשבתי על לברר עם אחד השכנים אם יש לה משפחה, אבל לא נראה לי כי כל הזמן היא לבד בבית, אני לא רואה שבאים אליה או יוצאים ממנה, אם היתה לה משפחה סביר להניח שלא היו משאירים אותה במצב כזה. ידוע לי שהיא אלמנה.

07/10/2010 | 13:01 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום דפנה. זוהי אכן סוגיה לא פשוטה - יש לך שכנה שמקללת אותך, צועקת עליך ואף מאיימת עליך. כמו כן עולה חשד שהיא שרויה במצב פסיכוטי (מחשבות שווא של רדיפה וכד'). אם כל אי הנעימות שבדבר, כדאי להתייחס למצב בעוד מועד לפני שיקרה משהו. יש לך מספר דרכים לפעולה: 1) לפנות לרווחה (הכי מומלץ). עדיף שתכתבי להם מכתב ואז הם יכולים להחליט על עריכת ביקור בית ולהמשיך את הטיפול משם. 2) לפנות למשטרה במידה והיא מאיימת עליך. 3) לפי מה שאת מוסרת יכול להיות שיש מקום לאשפוז פסיכיאטרי. אחזור כאן שוב על הסיבות לאשפוז כפוי: לפי החוק לטיפול בחולי נפש (1991) כשאדם מציג התנהגות המסכנת את עצמו או את סובביו כתוצאה ממחלתו יש מקום לאשפוז כפוי. לפי מה שאת מתארת יש חשש שזה אכן המצב (לדבריך היא מאיימת עליך) ואז ניתן לפנות לפסיכיאטר המחוזי בבקשת הוראת בדיקה פסיכיאטרית כפויה. יש מספר אפשרויות מעשיות לפעולה. העדיפה ביותר היא לארגן ביקור בית של גורם מטפל (רופא משפחה, עובד סוציאלי או פסיכיאטר פרטי) והם יפנו לפסיכיאטר המחוזי במקרה הצורך. כשזה לא ניתן יש אפשרות לפנות למשטרה והם יכולים להחליט על הבאתה למיון פסיכיאטרי. אפשרות נוספת (פחות מומלצת) היא פניה ישירה לפסיכיאטר המחוזי (עדיף בכתב). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה