שלום דוקטור

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/10/2011 | 11:23 | מאת: שואל

רציתי לדעת האם יכול להיות סכיזופרן שאמנם יש לו התקף כל כמה שנים אבל בין ההתקפים הוא לגמרי לגמרי בריא,מתפקד,לומד,עובד...והכל ברמה גבוהה ביותר עם פוקוס מצוין?

11/11/2011 | 10:45 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בהחלט יכול להיות. אמנם, בד"כ בסכיזופרניה יש פגיעה מסויימת ביכולות קוגניטיביות ותפקודיות לאורך זמן (אם רק בהשוואה לרמת התפקוד שהיתה לפני ההתקף הראשון) אך בהחלט יש מקרים שהפגיעה היא מינימלית (אם בכלל), בעיקר במקרים שבהם הסכיזופרניה פרצה בגיל מאוחר יחסית והרמה הקוגניטיבית היתה גבוהה לפני ההתקף הראשון. כמו כן, במקרים רבים זה גם תלוי ברמת ההתמדה עם הטיפול על כל האספקטים שלו (תרופות, ליווי פסיכולוגי ו/או שיקומי). (תזכורת - ע"פ אמות המידה האבחנתיות המקובלות (כלומר ה-DSM) כדי לתת אבחנה של סכיזופרניה צריך לראות הימשכות של תסמינים כלשהם (כלומר קומבינציה כלשהי של תסמינים פסיכוטים "חיוביים" (הזיות, מחשבות שווא וכד') ו/או תסמינים שליליים כלשהם (כגון ירידה במוטיבציה וצמצום אפקט) ו/או ירידה בתפקוד (חברתי, תעסוקתי, משפחתי או אקדמי). במידה ומשהו מאלה נמשכים מעל חצי שנה - אז ניתן לאבחן סכיזופרניה). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה