סכיזופרניה מילדותית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/10/2011 | 23:23 | מאת: שירן

שלום נאמר לי שאחי הובחן כחולה סכיזופרניה מילדותית ,למרות שאיני מקבלת את ההבחנה הזו הייתי מעוניינת לקבל הסבר לגבי הסוג הזה של הסכיזופרניה , ממה היא נובעת ומהם סימני הזיהוי שלה ?

27/10/2011 | 14:43 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. סכיזופרניה בילדות (child onset schizophrenia) היא תופעה נדירה אך קיימת. סטטיסטית יש סיכוי של 1/10000 ללקות בסכיזופרניה לפני גיל 12, וזאת לעומת 1/100 בכלל האוכלוסיה. המרכיב הגנטי בד"כ בולט יותר מאשר בסכיזופרניה בגיל מבוגר יותר. כמו כן הפרוגנוזה (התחזית) היא פחות טובה. התסמינים הם אותם תסמינים כמו בסכיזופרניה בגיל המבוגר - קומבינציה כלשהי של מחשבות שווא, הפעות בפרספציה (הזיות), הפרעות בהלך החשיבה, ירידה בתפקוד, התבודדות חברתית, חוסר מוטיבציה וכד'. בילדות מחשבות השווא בד"כ פחות ממוקדות. בכל אופן סכיזופרניה בילדות היא קשה לאבחנה מכיוון שלילדים יש לעיתים מחשבות שווא שהם חלק תקין של ההתפחות (בהתאם לגיל) כמו גם בקשר לטראומות נפשיות שונות, ולאו דווקא מדובר בסכיזופרניה במקרים אלה. כמו כן לפעמים יש קוים מקבילים לאוטיזם ויש קושי להבדיל. להרחבה ניתן לקרוא כאן (באנגלית): http://en.wikipedia.org/wiki/Pediatric_schizophrenia או על סכיזופרניה באופן כללי כאן (בעברית): http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%9B%D7%99%D7%96%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%94 בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה