תעסוקה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/10/2011 | 21:57 | מאת: יוסי

שלום רב, לפני מס' שנים זוהתה אצלי מחלת הסכיזופרניה. ניתנו לי טיפולים וכדורים,10 מ"ג זיפרקסה ו-0.5 מ"ג קלונקס,כדור אחד מכל תרופה ביום שנקנים באופן פרטי. התרופות בליווי טיפול פסיכאטרי עזרו לי מאוד.כעת אני נשוי +3 ויש לי משפחה מצויינת ואהובה. הם כלכך עזרו(הכדורים)עד כדי כך שהתחלתי לעבוד בעבודות המוגדרות כמצויינות והתקדמתי בהן. בעבודה הנוכחית שלי נחלתי מפלה,הן מבחינת הארגון והן מהבחינה המקצועית,חשבתי שלכאורה התקדמתי אבל חזרתי אחורה מכל הבחינות,יש הרבה בטלה בארגון. כעת כבר שנה אני מחפש עבודה כי נראה לי במיוחד התחושה שנחלתי מפלה וגם תחושת הבטלה ובמיוחד היא יכולה לגרום למצבי להדרדר שוב. מה עליי לעשות?אני יודע שלך אין תשובות חד משמעיות בנושא אבל אשמח לשמוע את עצתך.

14/10/2011 | 17:25 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אתה מתאר משבר נפשי על רקע מפלה בעבודה. במקרים כאלה (למעשה תגובה הסתגלותית צפויה) מומלץ לפנות לטיפול בשיחות (אפשר גם קצר מועד) אצל מטפל מוסמך (כגון פסיכולוג). אגב זה נכון לכל אחד - ללא קשר להתמודדות (הטובה מאד) שלך עם סכיזופרניה. במקביל יש להתייעץ עם הפסיכיאר לגבי הטיפול התרופתי - לעיתים משבר יכול להביא גם להחרפה נפשית ולפעמים יש מקום להעלאת מינונים זמנית או הוספת תכשיר נוגד דכאון, שוב בהתאם למצב לאחר בדיקה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה