סרוקואל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/10/2011 | 13:10 | מאת: ש.

בס"ד שלום רב ותודה מראש על המענה! ראשית, ברצוני לציין כי אני נמצא במסגרת טיפולית ושאלתי כאן הינה בגדר חוות דעת שניה. מזה שנים, אני סובל מדיכאון קליני בופולרי קשה, סכיזו-אפקטיב ו-OCD. כאשר ברקע הפרעות נוספות, ביניהן: הפרעות אישיות, חרדה, דאגנות יתר ופאניקה. לאחרונה תדירות התקפי הדיכאון אצלי גברה והחריפה. לשם הרגעת התקפים אלה, הוצע לי להשתמש בכדור סרוקואל 25 מ"ג בעת הופעת ההתקף. זאת על מנת להרגיע את עוצמת ההתקף. אני יודע, או שמא נכון יותר לאמר כמדומני, כי נהוג להשתמש בתרופה זו באופן קבוע. שאילתי היא: האם נהוג בפסיכיאטריה להתמש בתרופה זו במקרים נקודתיים בזמן הופעת ההתקף על מנת להרגיעו? בתודה מראש, ש.

14/10/2011 | 13:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא ניתן לתת חוות דעת ספציפית דרך פורום אינטרנט וללא בדיקה מעמיקה. אתה שואל אם באופן תיאוריתי ניתן לתת טיפול בסרוקוול כתוספת חד פעמית במקרים של החרפות במצב הנפשי. אז התשובה היא כן. מובן שזה קשור לאופי "ההתקפים" האמורים אך את זה כבר יבדוק הפסיכיאטר המטפל לאחר בדיקה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה