אני סטודנט לפסיכולוגיה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/09/2011 | 11:34 | מאת: יניב

עושה סבבים גם במחלקות בבתי חולים פסיכיאטרים. השאלה שלי היא לגבי התרופות שהחולים מקבלים. שמתי לב שלרוב המחלות הפסיכותיות התרופה המנצחת היא רספרדל על כל נגזרותיה(קונסטה,אינווגה,קספליון). האם יש מחקרים המוכיחים יתרון ניכר לרספרדל על פני תרופות אחרות מהדור השני? מה קרה לתרופות מצוינות אחרות כמו: זיפרקסה,אביליפי,סרוקוול,גאודון וכו.?

09/10/2011 | 07:08 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש לכך תשובה פשוטה למדי. ההנחיות של משרד הבריאות לגבי תכשירים מדור שני היא לתת ריספרדל כקו ראשון בסכיזופרניה (אם כי במידה ואין אלימות ניתן לתת כל תרופה) ורק במידה ואין השפעה אז לעבור לתרופה אחרת. לגבי יעילות - בסה"כ כל התכשירים נוגדי הפסיכוזה דומים ביעילותן (אך שונים בפרופיל תופעות הלוואי שלהם). יש לומר שזהו נושא שנוי במחלקות - בעוד מחקרים גדולים (כגון ה-catie האמריקאי) לא הראה הבדל בין יעילות נוגדי פסיכוזה שונים (כולל מדור ראשון), מחקרים אחרים מראים עדיפות (קטנה) לתכשירים מסויימים (כגון ריספרדל, זיפרקסה, סוליאן ועוד). ובכל מקרה התכשיר היחיד שמוכח כיעיל יותר מכולם הוא הלפונקס. בברכה, ד"ר אהוד ססר.

09/10/2011 | 20:05 | מאת: יניב

האם הנחיית משרד הבריאות נובע משיקולים מנומקים? אולי בשל מיעוט תופעות לוואי?

מנהל פורום סכיזופרניה