סכיזופרניה ואימהות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/09/2010 | 13:41 | מאת: adi

שלום, אני בת 38 מתמודדת עם סכיזופרניה ומקבלת ריספרידל 1.5 מ"ג, אפקסור 37.5 מג ופרולול 10 מג. אני רוצה להפוך לאם ורציתי לשאול גם לגבי הטיפול הרפואי וגם לגבי הטיפול הנפשי שילווה את התהליך. כמה אחוזים של אנשים שמתמודדים עם סכיזופרניה הם הורים? מה הסיכונים בתהליך כזה? למה אין שירות מטעם המדינה שמלווה הורים כאלה ולא ישר הילדים נמסרים לאימוץ או משהו? אני חושבת שהגעתי לבשלות לעניין הזה. בתודה מראש וסליחה שזה ארוך, עדי

27/09/2010 | 20:52 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום עדי. ראשית אני רוצה לברך אותך על כך שאת חושבת על אמהות באופן אחראי ופונה לייעוץ _לפני_ שאת נכנסת להריון. יש יותר מדי מקרים בהם מתמודדות עם הפרעות נפשיות נכנסות להריון קודם ושואלות שאלות אחר כך, ואז זה כבר מאוחר מדי להתאים את הטיפול התרופתי באופן שימזער את הנזקים האפשריים לעובר. לפני ההחלטה להפוך לאם מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל ועם עובדת סוציאלית. מבחינה תרופתית לפעמים צריך לשנות את הטיפול. אצלך על פניו נראה שהטיפול הוא בטוח יחסית לעובר אולם יש גם מקום שהרופא המטפל יצור קשר עם המרכז הטרטולוגי בירושליים על מנת לקבל פרטים עדכניים לגבי השילוב התרופתי שלך. כמו כן ההכנה להריון הוא לא רק עניין תרופתי - יש לבחון את היכולות התפקודיות, את מערכת התמיכה וכד'. יש להכין את עצמך לאפשרויות של משברים (בד"כ בשבועות לאחר הלידה) ולהיערך בהתאם. כמו כן יש לקחת בחשבון את המרכיב התורשתי של סכיזופרניה - יש כ-12% סיכוי שההפרעה תעבור לילד (ו-40% עם גם בן הזוג חולה). מצד שני - רוב הסיכוי (88%) הוא שלא. לגבי ההערה שלך: המדינה _כן_ מלווה הורים המתמודדים עם הפרעות נפשיות בהחלטתם להפוך להורים (דרך גורמי הרווחה) ועושה את מירב המאמצים שהילדים יישארו בחזקת הוריהם, כל עוד הם לא נמצאים בסכנה. לסיום, אני מברך אותך על החלתך להתייחס לעניין באחריות. זכותה של כל אשה, גם כזאת המתמודדת עם מחלת נפש - להפוך לאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה