גלים בהתנהגות למרות טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/09/2010 | 09:54 | מאת: לילי

שלום לצוות אני מטופל בהולזפין כעשר שנים במינון של בין 20 ל30 מ"ג נוהג לקחת הכדורים פעם אחת בבוקר. למרות שזאת אנני יציב לחלוטין לאחרונה ירדתי למינון של 20 . תופעות של חוסר איזון ממשיך . הרופא שלי הוסיף לי קלונקס כדור אחד לפני השנה אומנם אני ישן טוב יותר ,אבל המחשבות הטורדניות ממשיכות להטריד אותי בגלים. שאלתי האם למרות שאני מטופל בתרוםות לעולם הגלים ימשכו להטריד ולהפריע לי בתפקוד הכללי.או שאני חייב להשלים עם התופעות של מחשבות לא רצוניות המטעטעות בי.

27/09/2010 | 20:34 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. חסרים פרטים. לא ברור למה אתה מתכוון כשאתה אומר שאתה "לא יציב". אי יציבות יכולה להיות במגוון תחומים כגון מצב רוח, חרדות, מחשבות טורדניות, תופעות פסיכוטיות (מחשבות שווא (למשל רדיפה) או הזיות (כגון שמיעת קולות)) ועוד. הטיפול שונה בהתאם למצב, גם תרופתית וגם פסיכולוגית. לכן עליך לפנות לרופא המטפל לבדיקה מעמיקה כדי לגלות את סיבת תחושת אי היציבות והתאמת טיפול בהתאם. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה