באיזה מצב הנני עומד?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/09/2011 | 20:56 | מאת: חולה בזה...

שלום רב לדוקטור הנכבד. אני חולה סכיזופרניה כבר משהו כמו עשור עברתי 3 התקפים פסיכוטים האחרון היה הקשה והארוך מכולם .כיום אני סובל באופן שלילי מהמחלה,הרגש ,המחשבה וכד.ברצוני לדעת אם יש בדיקה מסיומת שתוכל לתת לי דוח מצב על הבעיות הללו כיאלו לדעת באופן מדיוקאיפה אני עומד ביחס לבן אדם בריא?תודה מראש

20/09/2011 | 19:26 | מאת: בן יעקב

בטח יש לך סל שיקום ועו"ס מלווה. תבקש ממנה להיות לך לעזר ותבדקו יחד. נ.ב. יש לי מאמר השולל את המושג 'תסמינים שליליים' כמחלה. [אם כי מציאותי עקב יאוש והקשיים, אך לא כהגדרה הרפואית] באתר לשמ"ה במאמרים שמי בן יעקב. בהצלחה רבה לך

24/09/2011 | 15:22 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אין בדיקה שנותנת "דו"ח מצב". אמנם יש סולמות הערכה שונות אך הערך שלהם הוא בעיקר מחקרי ואין להם יישום משי בחיי היום יום. בנוסף, אתה מבקש לדעת איפה אתה עומד ביחס ל"אדם בריא". אז ראשית - אין הגדרה ל"אדם בריא" כך שלא ברור למה נשווה אותך. שנית אתה לא צריך לראות את עצמך כ"חולה", הרי סכיזופרניה היא לא "מחלה" אלא אוסף של סימפטומים הגורמים לתסמינים נפשיים שדורשים התייחסות מקצועית. כמו כן - אני לא מבין מה השוואה כזאת תתן לך. נראה לי שעדיף להתמקד בדרכים לשיפור התסמינים מהם אתה סובל ושיפור איכות חייך דרך הצוות הרב מקצועי שמלווה אותך. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה