שאלה לד"ר ססר,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/09/2011 | 17:59 | מאת: אודי

איך רופא יודע ,אחרי התקפ פסיכותי יחיד,שמדובר בסכיזופרניה? הרופא שלי קבע שאני חולה במחלה הזו,למרות שההתקף הוגדר "התקף קל" ואפילו לא הגעתי לאישפוז. יצאתי מהבעיה אחרי 3 חודשים ואני כמו חדש,לומד לתואר שני וחושב על דוקטוראט ובמקביל גם חזרתי לעבודה שלי כמנהל צוות עובדים ואחראי על תקציבים גדולים. יש לי שאיפות גדולות בתחום עיסוקי ואני עלול להפגע מאד עם סטיגמה של מחלת נפש. האם אני בטוח חולה סכיזופרניה וצפויים לי התקפים נוספים בעתיד? איך ניתן לרפא או לעצור את המחלה? איך ניתן למנוע התקפים בעתיד? רוצה לציין,שבהוראת הרופא,הופסקו הכדורים וכרגע אינני מקבל שום טיפול,בהוראת הרופא.

24/09/2011 | 12:26 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלה זו נשאלת שוב ושוב בפורום. להלן תמצית הדברים: 1) אבחנה של סכיזופרניה יכולה להשתנות לאורך זמן. לפעמים האבחנה הראשונית היתה מוטעית ולפעמים יש החלמה. האבחנה לא חקוקה באבן. בכל מקרה לגבי המקרה שלך הספציפי אתה צריך לפנות לפסיכיאטר לצורך בדיקה מעמיקה והחלטה באם יש מקום לשינוי או ביטול אבחנה. 2) האם צפויים התקפים נוספים בעתיד? כמובן שאני לא יכול לנבא את העתיד, אך במידה ומקפידים על טיפול ומעקב (בהתאם לאבחנה) אז הסיכוי להתקפים נוספים יורד משמעותית. 3) הערה אחרונה - אני מבין את הקושי של הסטיגמה - אולם יש לזכור שאף אחד לא צריך לדעת במה אובחנת או טופלת בעבר ויש סודיות רפואית מוחלטת. מכאן שאין סיבה שתגביל את עצמך או את שאיפותיך בחיים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה