פיצול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/09/2011 | 17:43 | מאת: לא בטוח מי מאיתנו

שלום דוק יש מצב כזה שפיצול אישיות אחד פוגע בשני במצפ פיזי כלומר חתחכים צלקות בלי שאני זוכר את זה או שולט בזה?

24/09/2011 | 12:08 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ראשית יש להדגיש שסכיזופרניה זה _לא_ פיצול אישיות כפי שרבים חושבים, אלא הפרעה מורכבת בה יש הפרעות בבחן המציאות (כגון מחשבות שווא, הזיות וכד'), הפרעות בהלך החשיבה, הפרעות בתפקוד ועוד. הפרעת פיצול אישיות (שהיום קוראים לה dissociative identity disorder) היא _מאד_ נדירה. בהפרעה זו יש מספר "אישויות" שונות (לפעמים רבים) שלא בהכרח יודעות מה האישויות האחרות עושות. אז מבחינה תאוריטית - אכן יכול להיות מצב שאחד חותך את עצמו והשני לא זוכר זאת. אבל אני שוב מדגיש - זו הפרעה מאד נדירה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה