סוליאן

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/09/2011 | 17:18 | מאת: דקלה

שלום רב קיבלתי סוליאן 200 מיליגרם, עקב כישלון בשאר התרופות. יש משהו שמטריד אותי. כתוב בעלון לצרכן: הארכת מקטע QT, הפרעות בקצב הלב ומוות פתאומי. האם במינון הנ"ל תופעות אלו עלולות להופיע? האם אני צריכה גם לקבל כדור שנקרא דקינט לשאר התפעות לוואי? (הרופא פשוט לא נתן לי). מה יותר חזק, מודל או סוליאן? תודה מראש

24/09/2011 | 11:46 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. להרבה תרופות נוגדות פסיכוזה יש פוטנציאל להארכת מקטע ה-QT באקג. דווקא עם סוליאן זה הרבה פחות שכיח (אבל קיים לעיתים נדירות). יש צורך במעקב (ביצוע אקג) תקופתי כדי לבדוק את העניין. יש להדגיש שגם אם יש הארכה ב-QT - נכון להיום לא נמצא קשר בין מוות פתאומי לבין הארכה ב-QT אצל אנשים המטופלים בתכשירים נוגדי פסיכוזה וההמלצה בד"כ היא למעקב בלבד. 2) מינון של 200מג סוליאן הוא נמוך ומכאן שהסיכוי לתופעות לוואי כלשהם (כולל הארכת QT) הוא קטן עוד יותר. 3) דקינט ניתנת רק אם יש תופעות לוואי מוטוריות - כלומר קשיון שרירים, רעד, איטיות. סוליאן (תרופה מדור שני) בד"כ לא עושה את התופעות האלה, וודאי שלא במיון נמוך של 200מג. יש לזכור שדקינט היא תרופה שיכולה לפגוע בתפקודים קוגניטיבים וגם יכולה לגרום להתמכרות - לכן אם אין תופעות לוואי ברורות - לא צריך לקחת אותה. 4) מודל וסוליאן הן בסה"כ תרופות דומות, אך לפי רוב המחקרים הסוליאן יותר יעילה. בברכה, ד"ר אהוד ססר 4)

מנהל פורום סכיזופרניה