שלום לרופא,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/09/2011 | 22:21 | מאת: מנחם

אני אדם בבריאות מצוינת בן 40. לפני כחצי שנה עבר עלי התקף שנקרא "התקף פסיכוטי". אושפזתי לחודש ימים והיום אני בסדר גמור אבל ממשיך לקחת 1 מיליגרם של רספרדל ליום. הרופא המטפל אמר שאני צריך להמשיך לקחת את הכדור הזה במשך עוד חצי שנה ורק אחר כך להפסיק. השאלה שלי היא, למה צריך לקחת את הכדור כל כך הרבה זמן אחרי ההתקף ומה יקרה אם אני אפסיק עכשיו.כאמור אני מרגיש טוב וחזרתי לעבודה במשרה מלאה. .

24/09/2011 | 11:35 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לא ניתן לתת תשובות ספציפיות דרך פורום אינטרנט ללא בדיקה מעמיקה. באופן כללי ניתן לומר שלאחר התקף פסיכוטי ראשון יש צורך במעקב לאורך זמן לצורך גיבוש האבחנה ולא תמיד אפשר לדעת בחודשים הראשונים אם מדובר בתופעה חד פעמית או לא. הרי אם מדובר בהפרעה שיכולה לחזור על עצמה (כגון הפרעה דוקוטבית, דכאון פסיכוטי, סכיזופרניה, מצבים אורגניים שונים וכד') - אז כשמפסיקים טיפול יש סיכוי לא מבוטל שיהיה התקף פסיכוטי חוזר שיפגע קשות במהלך החיים. לכן בד"כ ההמלצה היא ליטול טיפול לתקופה מסויימת עד לגיבוש האבחנה ורק אז להגיע להחלטה באם ניתן להפסיק את הטיפול. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה