אני בן 25 בריא וספורטאי,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/09/2011 | 10:37 | מאת: יניב

אוהב לעשן גראס כמעט כל יום. לפני כחודשיים חטפתי התקף פסיכוטי ומאז אני מטופל בקונסטה אחת לשבועיים.אני מרגיש טוב וחזרתי לעצמי אבל בתוך ההתקף הייתי מאד פרנואיד,חשדתי בכולם,כולל בהורים שלי ובאחים שלי.לא אכלתי אוכל שלא בא משקית סגורה מפחד הרעלה,לא התקלחתי כי חשבתי שבמקלחת יש מתקני האזנה וכו.שמעתי קולות של אנשים שמדברים אלי ואומרים לי מה לעשות.בקיצור,עשיתי דברים משוגעים. הרופא הגדיר את מצבי כ"התקף פסיכוטי עקב שימוש" וטען שכנראה לא מדובר במחלת נפש.אבל אני קורא דברים על סכיזופרניה ומאד חושש שאולי הרופא טועה באבחנה שלו וההתקף שלי אינו חד פעמי ועוד עלול לחזור. היום יש לי חברה חדשה ואני מאוהב וחושב להתחתן איתה.האם אני יכול להביא ילדים לעולם? האם הבעיה שלי היא גנטית? האם אני צריך לספר לחברה שלי מה עברתי? תודה מאד מאד על תשובות. מצפה בכליון עיניים לשמוע מה דעתך. יניב.

16/09/2011 | 10:55 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. 1) כפי שכתבתי בפניה קודמת פה בפורום, מצב פסיכוטי לאחר שימוש בסמים יכול להיות אך ורק בשל השימוש בסמים ויכול להיות שהשימוש בסמים הביא לידי ביטוי מצב פסיכוטי שכבר מראש היתה לך נטיה לכך. המקרה שלך אירע רק לפני חודשיים ולכן מוקדם לומר מה האבחנה באופן וודאי ויש צורך בהמשך מעקב. 2) האם אתה יכול להביא ילדים לעולם? וודאי. גם אם מדובר בסכיזופרניה (וכאמור זה בכלל לא בטוח) הרי ניתן לקיים אורח חיים רגיל תוך טיפול ומעקב, וזה כולל כמובן את הזכות להקים משפחה. 3) גנטיקה - אם בכל זאת מדובר בסכיזופרניה, הסיכוי שזה יעבור לילדים עומד על כ-12%. כלומר 88% סיכוי שלא. 4) האם אתה צריך לספר? זאת החלטה שלך - אבל ניתן לומר שקשר זוגי טוב צריך להיות מבוסס על כנות ופתיחות, וזה כולל קבלה של בן או בת הזוג באשר הוא. בנוסף, אם היא תגלה מאנשים אחרים ולא ממך - זה עללו להחוות כפגיעה באמון ההדדי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה