ציפרלקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/08/2011 | 19:37 | מאת: אורי

שלום, אני נמצא כרגע בפרשת דרכים גם בעבודה וגם בחיים האישים רוצה להתגבר על השינויים ורוצה לדעת האם ציפרקלס יעזור לי לראות דברים אחרת. האם יש תופעות לוואי? וכמה זמן בערך צריך לקחת את זה? תודה

06/09/2011 | 14:28 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. הפורום פה הוא פורום סכיזופרניה ואינך מציין באם זו ההפרעה שאובחנת בה או שלא, מה שמשנה במעט התשובה. בכל אופן ציפרלקס היא תרופה נוגדת דכאון וחרדה (ובמינונים גבוהים יותר נגד מחשבות טורדניות וכפייתיות). הוא לא תרופה שניתנת לצורך "התגברות על שינויים בחיים". גם לא מומלת לרשום אותה למי שסבל ממצבים של "מאניה" בעבר. בכל אופן, יש לפנות לפסיכיאטר לצורך אבחון מעמיק על מנת להגיע למסקנה באם יש אינדיקציה לטיפול תרופתי כלשהו (כולל ציפרלקס). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה