סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/08/2011 | 12:28 | מאת: חנה

אני אמא של חולה סכיזופרניה מזה 18 שנים. והוא בן 40 לפני כחודשיים החליפו לו תרופה לאינווגה. לפני כן קיבל את התרופה הביליפיי ואפקסור. ולפניכן במשך עשר שנים היה עם התרופה זייפרקסה וסילוואן ואפקסור. והיה מאוזן רוב הזמן עם הזייפרקסה. היות והביליפיי לא עזרה במאומה במשך 6 חודשים, אז החליפו לאינווגה. הוא כבר מקבל חודשיים ואין שום שינוי. המינון היה 9 מיליגרם, ביחד עם אפקסור. עכשיו הורידו את המינון ל-3 מיליגרם. הוא כל הזמןמסתובב בלי מצב רוח, חוסר מוטיבציה, הוא עבד בהתנדבות בדואר כל יום ועכשיוהפסיק הכל. היה בחדר כושר תקופה ארוכה וגם הפסיק. השאלה שלי האם זה לא מספיק זמן כדי לדעת אם התרופה עוזרת או לא, דרך אגב הוא נשוי ומצפה לילד, האם זה אולי השפיע עליו. אני מבקשת ומתחננת אם אפשר לקבל עצה מה לעשות אנחנו חסרי אונים. ועוד שאלה אם אתה יכול להמליץ על רופא שעובד עם משרד הביטחון באזור הצפון, רופא טוב. תודה רבה - חנה

23/08/2011 | 14:44 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אי אפשר לתת הנחיות תרופתיות ספציפיות דרך פורום אינטרנט. באופן כללי את כותבת שהוא היה יציב שנים רבות תחת טיפל בזיפרקסה, אז אני מניח שהטיפול הופסק בשל תופעות לוואי (השמנה? סכרת?). מכיוון שאף טיפול אחר לא הביא לשיפור הרצוי (לא אינווגה ולא אביליפי) יש מקום לנסות טיפולים אחרים (למשל סוליאן) או אפילו לחזור לזיפרקסה, למרות תופעות הלוואי - אך שוב - יש להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל. לשאלתך השניה - ניתן למצוא פסיכיאטר פרטי דרך אינדקס הרופאים כאן. למשרד הביטחון יש את הרופאים הקבועים שלהם (ויש להניח שאת כבר מכירה אותם). בברכה, ד"ר אהוד ססר

24/08/2011 | 12:28 | מאת: חנה

שכחתי לרשום שהוא קיבל ביחד עם הזיפרקסה גם סוליאן. ודווקא לא הייתה לו תופעה של השמנה וסכרת. פשוט קיבל התכף פסיכוטי תוך כדי הטיפול הארוך בזייפרקסה והסילואן, אז הרופאים אמרו שזה הפסיק להשפיע עליו ולכן החליפו לו את הכדורים לאביליפי, שלא עזר לו בכלל במשך חצי שנה וכעת הוא מקבל את האינווגה ואפקסור כבר כחודשיים ואין שום הטבה אלא להיפך.

מנהל פורום סכיזופרניה