שאלה לציבור

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/08/2011 | 21:10 | מאת: בנ"י

בשבוע שעבר נרצח רב מקובל בבאר שבע ע"י מעורער בנפשו. אני מסתפק אם להעלות את הנושא, ובכל זאת החלטתי שכן. אני פונה לשמוע איך הדבר משפיע עלינו כמתמודדים עם בריאות הנפש. [ומה עם סטיגמה בעקבות כך? אבל לא הענין רק הסטיגמה].

04/08/2011 | 20:04 | מאת: אלברט

נשמה.תרגיש טוב עם עצמך,הדבר המזעזע לא קשור אילנו כל אדם לגופו,באחריות אני אומר לך שאנחנו ברובנו הגדול אנשים נפלאים.אל תתיחס לסטיגמא אחי.יישר כח!!!

11/08/2011 | 13:19 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני לא בדקתי את הרוצח הנ"ל ולכן לא יכול לומר אם הוא היה מעורער בנפשו או לא (למרות שאני מבין מהעיתונות שהוא עבר בדיקה פסיכיאטרית ונמצא לא כשיר לעמוד לדין). צריך להדגיש כאן בפורום שמתמודדם עם הפרעות נפשיות הם ברובם המוחלט לא אלימים כלל ועיקר. מחקר שפורסם לאחרונה מראה שמעל 95% מהפשעים האלימים _אינם_ מבוצעים ע"י מתמודדים עם הפרעות נפשיות. אז זה המקום שוב לנער את הסטיגמה - מתמודדים עם הפרעות נפשיות הם ברובם המכריע לא אלימים וזכותם לנהל חיים תוך השתלבות מלאה בחברה כולל איכות חיים, מציוי עצמי, תעסוקה, חיי משפחה, ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה