שאלה אך ורק לדוקטור, מבלי תגובות לא רלבנטיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/07/2011 | 15:31 | מאת: avil11

סימנים שליליים(סימנים רגשיים), סימנים חיוביים(סימנים נפשיים). אני אומר שסימניים שליליים מקביל לאינטלגנציה רגשית וסימניים חיוביים מקביל לאינטלגנציה נפשית,זו הסיבה שחלפתי את השמות שלהם. אני מאמין שככל שהאינטלגנציה הרגשית יורדת כך הסימניים השליליים מתגברים ושככל שהאינטלגנציה הנפשית יורדת כך הסימניים החיוביים מתגברים ובכלל באופן כללי שאין דבר כזה סימנים חיוביים ושליליים זה הכול תוצאה של חוסר ידע אם רגשי או נפשי שיצא מהנורמה כל כך שזה אומר שזה נהיה פתולוגי ונוצרת מחלת נפש או מוח (סכיזופרניה) לא משנה איך תקראו לזה. ובואפן הפוך כדי להחלים קליל (clinical recovery) מהמחלה סכיזופרניה, צריך להגיע לנורמה מבחינת שני סוגי הידע (בנפרד או ביחד). זו רק התיאוריה שלי...האמנם? ואני מדגיש לא רוצה תגובות לא רלבנטיות.

11/08/2011 | 12:10 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום וסליחה על העכוב בתשובה, הייתי במילואים. אתה צודק בכך שסימנים שליליים כוללים כהות רגשית וירידה באינטליקנציה הרגשית. לגבי "אינטלגינציה נפשית" - לא ממש ברור לי מה המונך הזה מתאר - הרי זה לא משהו מדיד. בכל אופן אותי פחות מעניין מה "ההגדרה" של המצב, אלא מה יכול לעזור ולהחזיר למסלול חיים שהאדם רוצה, בו הוא מרגיש איכות חיים, מיצוי עצמי, משמעות וכד'. ואכן, כדי להגיע להחלמה או להפוגה (רמיסיה) ממשוכת יש לשפר את המדדים האמורים לעיל. ולמשל - עבודה על אינטלגנציה רגשית נעשית בטכניקות שונות (כגון שיפור מיומנויות חברתיות social skills training) ומחקרים מראים שיפור בעקבות התערבויות מאין אלו. בברכה, ד"ר אהוד ססר

11/08/2011 | 21:31 | מאת: avi

אני חושב שאנטלגנציה נפשית קשורה לעולם הפנטזיה שהבן אדם נמצא בהתקף הפסיכוטי,ככל שהוא מאבד יותר אחיזה במציאות. ככל האינטלגנציה הנפשית יורדת כך עולם הפנטזיה גובר ועם זה גם הסימנים החיוביים, האמנם..?

מנהל פורום סכיזופרניה