סכיזואפקטיב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/07/2011 | 19:12 | מאת: שירה

שלום, לפני כארבע שנים אובחנתי בסכיזופקטיב, אני מטופלת בריספרדל 4 מ"ג ואני חשה כל היום עייפות ותשישות נוראית....לאחרונה גם מצאתי עבודה טובה מאוד שהתאימה לכישוריי עוד לפני פרוץ המחלה...אני כמעט אבודה לא יודעת מה לעשות עם העייפות הזו במששך רוב שעות היום ואם אני מפסיקה את הריספרדל אני חשה טיפה יותר עירנית אך עם חרדה....האם התרופה פרוביג'יל יכולה להועיל פה??

17/07/2011 | 23:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום שירה. פרוביג'יל (מודפיניל) היא תרופה סטימולנטית (מעוררת) שנועדה לטיפול בנרקלופסיה (הפרעת שינה) ובסוגים מסויימים של הפרעת קשב. יש מחקרים שהיא יכולה לעזור לתסמינים מסויימים של סכיזופרניה (כגון הפרעות קוגניטיביות) אך התרופה אינה מוכרת לשימוש בסכיזופרניה (או סכיזואפקטיב) ואין עדיין מחקרים על ההשפעות של התרופה בנטילה לאורך זמן. צריך לומר שאם מרגישים עייפות מתרופה מסויימת הפתרון הוא לאו דווקא בהוספת תרופה נוספת שממריצה - ניתן גם לשקול את החלפת הטיפול (ריספרדל במקרה שלך) בתכשיר פחות מעייף (כגון סוליאן, גאודון או אביליפי). בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא המטפל. למידע נוסף על מודפיניל וסכיזופרניה ניתן לקרוא מאמר (באנגלית) כאן: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17712350 בברכה, ד"ר אהוד ססר

18/07/2011 | 07:59 | מאת: בן יעקב

לשירה, אל תשכחי שהמינון שאת לוקחת [4 מ"ג ריספרדל] הוא מינון גבוה, אולי אפילו מאד, כך שבהחלט הוא גורם ישירות לעייפות חזקה. תשקלי יחד עם הרופא מעבר הכרחי למינון יותר נמוך, יחד עם לקיחת התרופה לפני השינה מוקדם שתשפיע בעיקר על שנת הלילה אולי קצת יותר ארוכה.

18/07/2011 | 14:57 | מאת: שירה

אני בכל זאת מבקשת להשתמש בתרופה הזו , האם נראה לך שאיזה פסיכיאטר יסכים לתת לי אותה, אני מבהירה שאין לי בעיה עם המחיר היקר שלה...

מנהל פורום סכיזופרניה