חוץ מהנטילה מה הבבדל בין זיפרקסה לבין ריספרדל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

27/07/2010 | 13:43 | מאת: רעות

שלום רב, רציתי לדעת מה ההבדל חוץ מהנטילה בין זיפרקסה לבין ריספרדל קונסטה ? תודה מראש, רעות

28/07/2010 | 07:22 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. התשובה הקצרה - זיפרקסה נוטלים ככדור באופן יומ יומי, ריספרדל קונסטה מקבלים כזריקה פעם בשבועיים. פרט לכך מדובר בשתי תרופות שונות (למרות ששניהם תרופות אנטיפסיכוטיות מהדור השני) ויש הבדלים מהותיים ביניהם בנושאים של תופעות לוואי (כגון השמנה או עליית הורמון בשם פרולקטין), הבדלים בשפעה סדטיבית וכד'. ליותר פרטים מומלץ לקרוא את העלונים של התרופות (יש כאן באתר, ניתן להיכנס לאינדקס התרופות וללחוץ על הלשונית "עלונים"). בכלל מומלץ תמיד לקרוא את העלון לצרכן של כל תרופה שנוטלים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה