פסיכוזה, סכיזופרניה ודפוסי התנהגות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/07/2011 | 00:40 | מאת: Mordred

שאלתי את זה גם בפורום פסיכיאטריה- ליתר ביטחון, אני מעלה את השאלה גם לכאן. נתקלתי בתקופה האחרונה בשלושה אנשים שונים הסובלים מהפרעות פסיכוטיות, לדעתי הבלתי מקצועית, קשות- ייתכן מאוד שסכיזופרניה, אבל כיוון שכל השלושה מסרבים בתוקף לפנות לפסיכיאטר, אין לי אבחנה רשמית. השאלה שלי נוגעת לדפוסים מסויימים, שנתקלתי בהם בדרגות ואופני התבטאות שונים אצל שלושתם, ואני לא בטוח אם לשייך את זה למחלה, או סתם צירוף מקרים. האם יש קשר בין פסיכוזות (כאמור- ייתכן מאוד שסכיזופרניה) לבין אובדן זיכרון? אני מדבר על אובדן זיכרון משמעותי. מישהי שלא יכולה לזכור, למשל, אירוע משמעותי שקרה שבוע קודם לכן, ושורה של אירועים דרמטיים שקרו לאורך תקופה מספר חודשים- ולחילופין, מישהי שלא מצליחה לזכור שהיא אמרה משהו (גם כן, משמעותי) עשר דקות קודם לכן, באופן סדרתי. באותו נושא- האם יש לאנשים עם הפרעות פסיכוטיות (או סכיזופרניה באופן ספציפי) נטייה מיוחדת לפתח התנהגות ילדית (Child-like) במיוחד?

16/07/2011 | 23:23 | מאת: בן יעקב

זה אכן קורה בסכיזופרניה. [אפשר לראות בביה"ח איך מתבזים בשביל סיגריה ושאר קיבוצי נדבות]. זה מתאים עם מה שאומר פרויד "חזרה לסתמי". דהיינו כמו ילד ב"עקרון העונג". ואכן גם מבחינת המוח, יש תת פעילות במוח הקידמי אשר שם החשיבה.

17/07/2011 | 21:51 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. יש פגיעה מסויימת בזכרון אצל סובלים מסכיזופרניה, בעיקר בזכרון המיידי (מה שקרוי working memory) בשל פגיעה בתפקוד של האונה הפרה-פרונטלית. יחד עם זאת לא מדובר בהפרעה ברמות שאתה מתאר של "לא לזכור ארועים משמעותיים" אלא בהפרעות קלות יותר המפריעות לתפקודים של חישוב, תכנון וכד'. כמו כן צריך להוסיף - מדובר על סטטיסטיקה ובמקרים רבים אין פגיעה בזכרון כלל. לדבי התנהגות ילדותית - זה נכון ככל שההפרעה התפרצה מוקדם יותר אז יש נטיה מסויימת לרגרסיביות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה