האם אפשר להחלים מסכיזופרניה ? שאלה מסובכת

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/06/2011 | 19:18 | מאת: מיכאל

היי רציתי לדעת האם אפשרי להחלים לגמרי מסכיזופרניה, לקבל הכרה מביטוח לאומי שהבריאות תקינה לגמרי (ולוותר על הקצבה כמובן), ולקבל מכתב רשמי שאותו "חולה" לשעבר הינו שפוי לכל דבר ועניין ? מכתב שיאפשר אפילו לעבוד במקצועות שמאז ומעולם היו חסומים בפני חולים פסיכיאטרים (כמו רפואה או התמנות לשופט). בוא נניח לצורך השאלה, שמדובר באדם שהפסיכיאטר שלו הורה לו להפסיק ליטול תרופות, וכעת הוא מתפקד (לאורך זמן) בצורה זהה לגמרי לאדם שמעולם לא חלה. בפורומים שונים מוצאים תשובות שונות. יש פסיכיאטרים (בעיקר כאלה שלמדו ברוסיה) שאומרים שזאת מחלה כרונית וצריך לקחת כל החיים תרופות כדי לדכא את התסמינים, ויש כאלה שאומרים שיש 20-30 % ריפוי. מה המשמעות של הסתירות הגדולות האלה? הDSM לא מכריע בשאלה החשובה הזאת? אין מחקרים שמקובלים על כולם ? בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתך כי אתה נשמע לי אובייקטיבי ממה שאני קורא כאן בפורום.

05/07/2011 | 21:52 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום מיכאל. שאלה זו נשאלת רבות בפורום. התשובה בקיצור - כן. לפעמים האבחנה הראשונית של סכיזופרניה היא שגויה והתמונה מתבהרת לאורך זמן. לעיתים יש החלמה מלאה. ולמרות שסכיזופרניה היא בד"כ הפרעה כרונית - יש הרבה יוצאים מהכלל. ובכלל - סכיזופרניה אינה "מחלה אחת" אלא מצבור של סימפטומים עם שונות רבה מאד בין אדם לאדם. הערה - אין סתירה בין ה-DSM לבין דעות אחרות - וזו מפני שה-DSM אינו מציג בכלל "דעה" - אלא רק תיאור של סימפטמים הנותנים אבחנה זו אחרת. אני אישית ביטלתי לא מעט פעמים את האבחנה של "סכיזופרניה" אצל מספר אנשים שלאחר זמן התברר שמדובר בטעות. הערה נוספת - לא אמורות להיות מגבלות תעסוקתיות על מי שהיה מאובחן פעם כסובל מהפרעה נפשית זו או אחרת. הרקע הרפואי של כל אדם (כולל הנפשי) אמור להיות חסוי. כידוע - יש גם זוכי פרס נובל (טוב אז אחד) שאובחנו כסובלים מסכיזופרניה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

14/09/2012 | 23:38 | מאת: עינב

אחי אובחן כחולה סכיזופרניה לאחר שהתאשפז בבית חולים לבריאות הנפש. אחי בן 22 ומעולם לא הראה תסמינים של המחלה. בזמן האישפוז נאמר לנו כי הוא עבר התקף מאני פסיכוטי ושהם לא מאבחנים אצלו מחלה. לאחר שהשתחרר מהאישפוז נאמר לנו שהוא חולה בסכיזופרניה. אחי מאד חשוב לנו ואנחנו רוצים לבדוק ולוודא את העיניין. הייתי שמחה במידה ואתה עובד באופן פרטי שתתן לו את הפרטים לאבחון נוסף.

מנהל פורום סכיזופרניה