גנטיקה- סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/06/2011 | 02:23 | מאת: אחת

רציתי לשאול לגבי סכיזופרניה. מה הם אחוזי התורשה של המחלה? אני שואל לגבי כשרק אחד מבני הזוג חולה (והשני בריא, ללא מחלות נפשיות כלשהן). אשת מקצוע אחת אמרה לי 50%, אבל בדיקות באינטרנט, וגם אנשי מקצוע אחרים אומרים שאחוזי התורשה נמוכים משמעותית ממה שהיא טענה. אשמח אם תוכלו להוסיף לי קישורים למחקרים, הוכחות, דיעות וכל מה שקשור לנושא הזה, זה חשוב לי מאוד. תודה רבה ולילה טוב.

05/06/2011 | 14:17 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלות אלה חוזרות על עצמן לא מעט בפורום. יש אפילו הפניה לסוגיה זו בראש הפורום ("גנטיקה וסכיזופרניה"). בכל מקרה להלן התשובות: שכיחות סכיזופרניה באוכלוסיה - 1%. שכחיות סכיזופרניה אצל אח של מטופל המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 8%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של הורה אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 12%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של שני הורים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה - 40%. שכיחות סכיזופרניה אצל אח של תאום זהה המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 47%. האחוזים הם סטטיסטיקה בלבד. הכל מקרה, כפי שניתן לראות לעיל, האחוז שאשת המקצuע אמרה לך הוא שגוי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

21/08/2011 | 20:49 | מאת: אני

http://www.nature.com/ejhg/journal/v18/n5/full/ejhg2009187a.html#Structure-of-the-ATP7A-protein אחת התופעות של התסמונת זה סכיזופרניה השאלה מי יודע בישראל לבדוק את זה גנטית ? ואל תפנה טותי למרפאה גנטית סתם

מנהל פורום סכיזופרניה