שינוי תרופה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/05/2011 | 02:46 | מאת: ירון

אני בן31 סובל מסכיזופרניה טופלתי בפרידור ללא אחוזי הצלחה גבוהים.לאחרונה החליפו לי לזיפרקסה רציתי לדעת מה ההבדל והאם יש סיכוי .תודה.

06/05/2011 | 12:35 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום ירון. פרידור (בשמו האחר הלידול) היא תרופה נוגדת פסיכוזה מהדור הראשון. זיפרקסה היא תרופה מהדור השני. ההבדלים הם בעיקר בפרופיל תופעות הלוואי - פרידור יכול לגרום רעד, איטיות, נוקשות שרירים, תנועות לא רצוניות. זיפרקסה לא גורמת לתופעות אלה. יחד עם זאת לזיפרקסה יש תופעות לוואי משל עצמה - נטיה להשמנה ולסכרת (סימנים מטבולים). לפיכך צריך להיות במעקב אצל רופא המשפחה לגבי מדדים אלה. לגבי יעילות לתסמינים של סכיזופרניה - יש מחקרים שמראים שזיפרקסה יותר יעילה (בעיקר לסימנים שליליים) וגם טובה יותר לעצירת ההתדרדרות הקוגניטיבית, אך יש לומר שההבדלים אינם גדולים באופן סטטיסטי. בכל מקרה יש לומר שכל אחד מגיב אחרת ויש אנשים שלא הגיבו לטיפול אחד והגיבו טוב לאחר. אז בכל מקרה שווה לבדוק. ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה